Fiskgryta med räkor och dill

Jag gjorde fiskgryta häromdagen som blev riktigt god faktiskt, så här gjorde jag

Min goda fiskgryta

400g Hoki, Sei eller liknande
1 burk räkor i lag(Coop 170g)
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
2 morötter
2-3 msk olja
2 klyftor vitlök
1 citron, skal och saft
1 kuvert saffran
2 fiskbuljongtärn.
8 dl vatten
1,5 dl spad från räkorna
2 msk maizenamjöl
1 dl grädde
1,5 dl hackad dill
salt, peppar, cayennepeppar



Skala och dela morötter och paprika i bitar.
Ansa purjon och hacka den.
Riv citronskal och vitlök.
Fräs morötterna halvmjuka i oljan.
Tippa i paprika, purjo, vitlök, saffran och citronskal och fräs det en minut eller två.
Ha sedan i vatten, citronsaft, grädde och räkspadet utrört med maizena.
Låt det puttra ihop lite.
Dela fisken i kuber och lägg den att sjuda i såsen i ca 5 minuter.
Rör i räkor och dill och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Grytan passar till både ris, pasta eller potatis.



Vi åt papadums till och det passade jättebra.
Nu finns det papadums på Konsum i Ånge igen, så köp vettja för de är både goda och onyttiga!

Kakalas i Prästbodarna
Vi "fjällvandrare" blev bjudna på kvällsfika i Kattis stuga med kakor och gott rött te(som vi silade mellan framtänderna ha ha!) från Brunkullan.
Drömmar med cornflakes och krispiga chokladsnitt doppade vi hejvilt!


Här finns det fina tetips, tack Kerstin fiolkompis för tipsen!

http://www.gourmetbonan.se/tesortiment.html

http://www.mormorstebutik.se/ 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0