Biff Stroganoff

Som jag har längtat efter en gryta..... och idag blev det en trots att det är midsommartid och allt.Vem har bestämt förresten att viss mat bara ska ätas på speciella dagar och årstider? Lisa såg att jag hade saffran och ville ha Lussekatter på sin studentmiddag men där gick gränsen även för mig(tror jag!)
Riktig stroganoff ska väl vara av file eller något fint kött men jag hade en gryt/stekbit av älg (kan inte säga vilken styckningsdel) med en liten sena i så min gryta fick puttra lugnt och länge. Det blir gott tycker jag  att vända ner söta krispiga lökklyftor  precis innan man ska äta!

Stroganoff a'la Walker

1,5 kg älgstek/grytbit
1 solovitlök
1 gul lök
500g passerade tomater
5 dl vatten
2-3 buljongtärningar
3 msk tomatpure
1 msk Dijonsenap
2 msk balsamvinäger
2 dl grädde
2 klyftade lökar
2 tsk socker
olja
salt, vit och svartpeppar
persilja
yoghurt/creme fraiche

Skär köttet i rejäla avlånga stavar.
Bryn bitarna i omgångar i stekpanna,krydda med salt och peppar,lägg över i en gryta(inte gjutjärn)
Fräs med  hackad lök,  vitlök och tomatpure' på slutet.
Häll vatten och buljongtärningar i pannan,koka upp och häll i grytan.
Tippa i tomater och senap.
Låt allt puttra sakta tills köttet är mört( ca 1,5 timme)
Tillsätt grädde och vinäger.
Smaka av så du får en bra balans.
Klyfta löken grovt, bryn den krispig med sockret och lägg den i grytan.
Strö över hackad persilja.
Servera med kokt ris och creme fraiche på toppen!



Nu ska jag ut och plocka blommor och ställa dom på mina dammiga hyllor(tips nr 1) och sedan ska jag
öppna en Ajaxflaska och ställ på ett element(tips nr 2)
Ha ha har bara ingen lust att tokstäda, blir väl helg ändå om man bara städar lagom?
Våra gäster imorgon bryr sig nog inte och  gör de det visar jag väl vart jag har städgrejerna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0