Stekt sill med lök

Idag har jag bara tagit det lugnt och varit på Näset och plockat en stor korg med smörblommor. Jag har en hylla i köket som borde fått nya blommor på sig för läääänge sen.
 Jag har planterat min stora köpta basilika i en stor köpt kruka och det blev jättefint. Nu är det bara att hoppas att den trivs där också....

Till middag blev det stekt saltsill med stekt lök, lökmjölkskysås och kokt potatis.
 Kan någon säga en grönsak som är gott till den här maten? Jag kommer inte på någon  utan vill bara ha mycket stekt lök till.
Sillen blev inte som jag ville, den blev väldigt lös. Jag lät den ligga i vatten i 30 min, vände den i grovt rågmjöl och sedan stekte jag den i smör i het panna. Smaken var det inget fel på. Jag fick skynda mig att kasta den i pannan, älskar att skära bitar och äta. Spicken sill sa min mormor!
Prova ABBAS det gjorde inte jag för jag snålade ur och köpte Lysekils!




Nu har jag fått silltips av mamsen,köp firren på lösvikt ur tunna rakt över disk!
Ja hon sa inte precis så men nästan.

Kommentarer
Postat av: AJS

Hej och tack för senast och då menar jag avslutningen i kyrkan när du spelar så underbart på din fiol !!!Jag filmade naturigtvis så att jag kan lyssna och se, om och om igen... och visst hade vi tur med vädret!!inte en regndroppe under fikat på hembyggdsgården, å vilken härlig dag! Nu ska ja leta igen ett av dina recept till min middag i morgon.. Kram.

2008-06-14 @ 21:09:18
Postat av: Karin

Tack själv Anita! Blir ju inget utan föräldrar. Även den gnekigaste fiol klingar i kyrkan.....

Det är en fin tradition att fika på hembygdsgården.

Har du kollat alla recept på Matklubben, bra ställe det om fantasin tryter!

2008-06-14 @ 21:46:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0