Pepparkakor för latmaskar

Nu vill jag bara ha lukten i mitt hus. Det betyder att jag först fick göra en lätt ugnsrengöring men nu gräddar jag sista plåten av mina busenkla pepparkakor. Yngsta dottern ska baka pepparkakor med sin farmor så jag vet att det kommer att finnas goda riktigt kavlade pepparkakor i mitt hus ändå.
Jag och kaveln är inga bästisar!

PEPPARLATISAR ca 40 st rejäla
2,5 hg smör
3 dl socker
1 ägg
1,5 msk sirap
5 dl vete
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk malna nejlikor
1 tsk malen ingefära

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda allt det torra.
Vispa ägg och sirap.
Vispa socker och det smälta smöret.
Vispa(mycket vispa nu!) ägg och smörjoxet.
Blanda i mjölet och låt degen vila och svälla en stund.
Rulla valnötstora bollar och lägg de glest på en plåt.
Grädda i 150 grader i 20 minuter.


Jag lovar att de är goda.....doppa i kall mjölk...


Kommentarer
Postat av: Jennie

Jag tycker att det låter som ett par riktigt goda pepparkakor du har bakat! Och smarriga ser de allt ut! :-)



Trevlig advent!

Hälsningar, Jennie.

2008-11-30 @ 20:16:56
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: mimmismat

Det är så fantastiskt med alla goda dofter som sprider sig på alla matbloggar just nu.

Jag brukar baka franska pepparkakor, de ska också skäras.



2008-11-30 @ 20:19:25
URL: http://mimmismat.wordpress.com
Postat av: Karin W

Testa dom Jennie och Mimmi, de är sååååå goda!

Mormor gjorde peppisar med cedroolja i när jag var liten de skulle också skäras har jag för mig.

2008-11-30 @ 20:57:12
Postat av: Miss Agda

Blev riktigt sugen på nygräddade peppisar!

2008-11-30 @ 22:05:06
URL: http://www.missagda.blogspot.com
Postat av: Kryddburken

Tycker inte alls du är nån latmask! Huvudsaken du gjort egen pepparkaksdeg! Fiffigt tycker jag de var istället att göra små runda bollar som får flyta ut till perfekt runda pepparkakor!!

2008-11-30 @ 22:36:57
URL: http://kryddburken.se
Postat av: carolina

vad fina dom blev. blidde några peppisar för mig idag, fast icas egna. men dom är riktig goda! fast jag ska nog satsa p åatt göra ett sånt där stort pepparkakshjärta med krsityr på att hänga i fönstret sen, i nya lägeneheten :-)

2008-11-30 @ 23:33:59
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Anette

Hej! Allt som kan förenkla i köket är superbra. Bättre att vara latmask och ta några genvägar än att plågas med en massa onödiga "jul-måsten". När man väl har tid att stå i köket så kan man ju syssla med sådant man tycker är kul. Trevlig advent!

2008-12-01 @ 11:33:56
URL: http://www.barnfamilj.se/
Postat av: Malin

De ser jättegoda ut! Smart att komma lite enklare undan! Att kavla tar ju såå lång tid och man är ganska mör efteråt!

2008-12-01 @ 13:17:02
URL: http://minfruktsallad.blogspot.com
Postat av: Karin

Ja ok ni har rätt, man ska göra det lätt för sig om det går och strunta i tråkigheter och måsten!

2008-12-01 @ 18:21:58
Postat av: Daniel

Låter jätte gott ha det så bra mvh Daniel

2008-12-02 @ 21:36:01
URL: http://toproos.blogspot.com
Postat av: Annika

De var supergoda :) Du har en jättefin blogg! jag tittar in varje dag

2008-12-03 @ 12:29:32
Postat av: Karin

Vad glad jag blir Annika!

Kram Karin

2008-12-03 @ 21:18:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0