Toruns blåbärscheesecake

Vi ska ha lite fest ikväll och jag har fått ett tips på en smaskig efterrätt och nu har jag gjort den.
Tack Torun, hoppas du har det bra däruppe i Umeå! 

250g krossade digestivkex
125g smält smör
2msk socker
225g blåbär
400 g creamcheese
1dl socker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
1msk maizena
1 burk kesella vanilj

Smält smöret, krossa kexen och blanda det med 2 msk socker.
Tryck ut i en form (26 cm) ca 4 cm upp på kanterna.(Mästerbagaren Karin fick inte till någon kant alls!)
Blanda ost, socker, ägg , vanilj och maizena.
Vänd ner bären och häll allt i kexskalet.
Grädda i ca 1 timme i 150°.
När kakan kallnat bred över kesellan.
Hade jag haft torra fina blåbär hade jag såklart lagt dom på kakan men jag garnerade med blockchoklad och  kakao eftersom jag är lite chokladstörd!
Det blir spännande att smaka den här ikväll.


Kommentarer
Postat av: Annika

Det där ser jättegott ut!

2008-11-15 @ 15:36:40
Postat av: Karin

Annika du får inte tjuvtitta, ha ha!

2008-11-15 @ 15:55:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0