Chokladbrownie med glasyr

Nu har jag varit i knyckartagen och testat ett recept av Tina Nordström på svt.se Jag skickade med kakan med familjen när de drog iväg men självklart sparade jag några bitar hemma om det dyker upp någon på te eller så!



  
 
250 g mörk choklad
250 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 st hela ägg
2 st äggulor
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
2 påse(ar) valnötter, ca 140 gr
 
Glasyr:
100 g philadelphiaost
100 g rumstempererat smör
1 dl florsocker
 skal från 1 citron
 
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader.
Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i vattenbad.
Vispa smör och socker poröst, tillsätt vaniljsocker,  äggen och äggulorna.
Vispa tills smeten är slät.

Blanda ner den smälta chokladen lite i taget.
Rör i bakpulver, kakao och mjöl, vispa ihop.
Vänd till sist ner kokosflingor och hela valnötter.

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form (25x30 tog jag) och häll ner smeten.
Grädda i ca 35 minuter.

Testa med en sticka, kakan ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Skär sedan i portionsbitar, ca 16 stycken.


GLASYREN:Blanda philadelphiaost, smör, florsocker och rivet citronskal, bred glasyren på browniebitarna.




Kommentarer
Postat av: bakmammorna

Kakorna ser jättejättegoda ut! philadelphiaglasyr är så gott!

2009-05-21 @ 21:16:48
URL: http://www.bakmammorna.blogspot.com
Postat av: Malin

Mmm, jag som är så sugen! Jag vill baka något chokladigt. Genast!

2009-05-21 @ 23:07:49
URL: http://minfruktsallad.blogspot.com
Postat av: Jessika

Hej Karin!



Vad vackert när du spritsat på glasyren..! Som om den inte var mumsig ändå...



Du är varmt välkommen till min nya egna blogg, som inte riktigt kommit igång än. Jag är mitt i en flytt själv också. Men de gamla inläggen från Jessika & Jonas är medflyttade. Den gamla bloggen ligger kvar, men kommer inte uppdateras.



Trevlig helg!



Jessika

2009-05-21 @ 23:34:14
URL: http://matorama.se
Postat av: lisa

oj vad snällt att skicka iväg den där kakan. tur att du sparade en bit iaf=)

2009-05-22 @ 07:18:02
URL: http://lisamittimaten.blogspot.com/
Postat av: Marianne "storätarn"

Vad använder Du nästa gång Du skall baka när Du har smält ugnen? ;)Jag blir inte alls sugen på att titta över på en kopp te och en kaka. Synd att det är lite långt bara.

2009-05-22 @ 09:27:59
Postat av: Marianne "storätarn"

Oops jag som läste fel tyckte det stod smält ugnen och inte sätt ugnen på 160 grader. Ja ja man börjar väl bli gammal.

2009-05-22 @ 09:29:27
Postat av: carolina

vad gott det såg ut, fint upplagt och allt! lite cheesecakekänsla med philadelphian =)

2009-05-22 @ 17:23:52
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Jessica

Brownies är nog min absoluta favoritkaka och din variant låter hur god som helst.



Ha en bra helg!

2009-05-22 @ 18:18:03
URL: http://www.hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Kalasgott

Mums så god den ser ut!!

2009-05-24 @ 23:53:06
URL: http://kalasgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0