Churros med chokladsås till efterrätt



Jag har spanat på churros ett tag men aldrig ätit det och eftersom det var en spansk afton så testade vi! Nu blev degen troligtvis lite för lös så det var svårt att få till raka churros men gott blev det ändå.
Receptet på smeten kommer från Lata Mamman och såsen hittade jag hos Ica-kuriren.

CHURROS MED CHOKLADSÅS

3 dl vatten
2 msk smör
1 tsk socker
1 tsk salt
2,5 dl mjöl
2 ägg
 
1. Koka upp vatten, salt, socker och smör och rör sedan i mjölet.

2. Rör rejält ända tills degen släpper från kanterna.

3. Ta en elvisp och vispa i äggen ett i taget.

4. Lägg degen i en spritspåse.

5. Koka upp oljan och spritsa ner degbitar i oljan, några i taget

6. När de blivit bruna så lägg dom hastigt på ett hushållspapper och vänd dom sedan i socker och kanel.


CHOKLADSÅSEN

1 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
1 msk kakaopulver
1/2 dl strösocker
100 g mörk choklad (70 procent)
1 msk smör
1/2 krm salt

1. Koka upp grädde, vatten, kakao och socker.

2. Rör sedan ner chokladen i bitar och när det är slätt lägg i smör och salt.

3. Ställ såsen kallt och tippa upp i små muggar en till varje gäst och sedan är det bara att doppa på!



 
Trackback
RSS 2.0