Köttfärsrullar med bacon och grönsaksgratäng



Undra om inte små rullar av köttfärs kallas järpar? Men nu blev inte de här så små och vill man ha dem på  träspett så ser ju det rätt trevligt ut. Smaksätt färsen med det du gillar, soltorkade tomater, kapris, senap, tomatpuré, fetaost, oliver eller örter!

Gissa om jag längtade till fjällen idag? Vi hade planerat fjällmys och vandring i helgen med våra Alnösläktingar men jag hade 0 ork efter den här "kraxveckan"....... så nu fick det bli hemmamys och film istället och lite plock med kryddor som ska torkas. 


KÖTTFÄRSRULLAR MED BACON
4 hg köttfärs, älg har jag
1 ägg
1 dl grädde
1,5 dl riven ost
1/2 finhackad gul lök
1 riven klyfta vitlök
1 tsk salt, eller kanske lite mindre
svart och vitpeppar
1 paket bacon

1. Blanda ihop allt utom baconet.

2. Dela smeten i 8 bitar och krama till rullar eller biffar.

3. Snurra bacon runt och bryn i stekpanna.

4. Låt rullarna gå färdigt i ugnen på 150° i ca 10 minuter


Jag gjorde en gratäng till som blev både grönt och sås i samma form. Det blev en hel del vätska i formen men låt den stå och vila ett tag innan ni äter den!


GRÖNSAKSGRATÄNG
1 zucchini/squash
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
3 msk pesto
3-4 tomater
1,5 dl grädde eller creme fraiche
1,5 dl krossade tomater eller chilisås
2 dl riven ost
2 msk smör
salt och peppar


1. Skiva grönsakerna.

2. Fräs zucchinin så den får färg och låt lök och vitlök fräsa med på slutet, krydda.

3. Lägg grönsakerna i en ugnsform.

4. Smeta ut peston och lägg tomaterna över.

5. Blanda grädde, chilisås och ost och häll det över grönsakerna.

6. Gratinera i 225° tills gratängen fått färg ca 15 minuter.

Kommentarer
Postat av: MÅ Gott

Grönsaksgratängen ser väldigt smarrig ut! Det gör även järparna/köttfärsrullarna!!

2011-09-22 @ 09:41:27
URL: http://matbloggenmagott.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0