Bergtunga med rotslingor och sparris



Svägerskan Maria kom också till fjällen och fixade värsta julafton för mig! Hon hade med sig ett paket med fisk, bergtunga som jag varken ätit eller lagat, ett paket med lammfileér och två nät med stora fina blåmusslor, tror ni jag blev överlycklig?? Det här blev nästan roligare än skidåkningen!


1. Fisken (funkar lika bra med rödspätta eller någon annan plattfisk) fick först på sig lite citronsaft, salt och en gnutta vitpeppar och sedan rullade jag ihop den och fäste med en tandpetare.

2. Jag fräste lite lök och dillstjälkar, skvimpade på lite vitt vin, fiskbuljong och en smörklick som fick koka ihop.

4. Fisken fick sjuda i buljongen några minuter, gissar runt 4-5 min.

5. Silade såsen och tippade i grädde, smakade av med kryddor och citronsaft och en liten honungsdutt.

6. Hällde såsen över fisken och serverade med rotsakerna och sparrisen.


ROTSLINGOR
3-4 morötter
4-5 palsternacka
3 st fänkål
rapsolja
salt


1. Strimla tunt med en mandolin eller potatisskalare.

2. Lägg i en långpanna men plåtpapper och ringla över rejält med olja och salt.

3. Kör slingorna på 225-250° i ca 20 minuter men vänd flera gånger och jag vill att de ska ha färg!



SPARRIS MED BACON
2-3 sparris per person
1 skiva bacon per person

1. Bryt av den nedersta delen på sparrisen som är hård, jag skalar aldrig nederdelen men vissa gör det.

2. Rulla baconet runt och lägg på en plåt med plåtpapper och kör i het ugn några minuter tills baconet fått färg.



MUSSLORNA blev lite plock före maten och de fick fräsa med lök, vitlök, chili och koka några minuter med en en vinskvimp!


Tyvärr var jag så hungrig den dan jag lagade lammfilén så det blev inget foto.........men


♥ Fileérna fick marinera några timmar i olivolja, vitlök, rosmarin och citronrasp. Jag brynte dom runt om i smör och sedan fick de gå några minuter i ugnen på 125°.

 Till lammet åt vi:

Ugnsgrönsaker med rödbetor

Getostcreme och rödvinssås

Kommentarer
Postat av: Maria

2012-04-09 @ 23:15:12
Postat av: Anonym

Såå gott var det! Du är verkligen bra på att laga mat!!

2012-04-09 @ 23:16:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0