Sotad lax till min gratäng



I söndags hade vi en helt fantastisk dag i Tänndalen, solen sken, snön var kall så man hade värsta bästa glidet och det var nästan folktomt i backarna. Som jag väntat på en sån dag! Vi var pinsamt först vid backarna, halv nio och liftarna öppnar nio.......ja det låter inte helt friskt eller hur? Och vi hann ta sista åket några minuter i fyra. Jag har haft strul med mitt knä men värken kändes inte alls.... inte förrän 16.05 (liiite ljug).

SOTAD LAX på mitt sätt som vi åt till gratängen i förra inlägget
2 rejäla portionsbitar lax
1 msk socker
1 msk salt
1/2 msk fänkålsfrön
1/2 citron, saften av den

1. Blanda socker och salt och strö det över fisken och låt den ligga ca 1 timme i blandningen.

2. Pressa citron över fiskbitarna, mortla fänkålsfröna och strö dom över fisken.

3. Stek fisken i en torr het stekpanna några minuter på varje sida (längre om du vill ha den genomstekt).

Skvimpa i extra mycket grädde i gratängen så behövs ingen sås till fisken.


Här finns det flera recept på hur man gör sotad lax på riktigt men det var inte läge att frysa in firren igen när vi var hungriga!

Sotad lax med linser och ruccola


Sotad gravlax med äppel och fänkålssallad





Utsikt från toppen av backarna men det går ju inte att beskriva "vackerheten" och det blir ingen superkvalitet med telefonen heller. Jag tror jag ska titta på bilderna när det är hett i sommar och myggbetten kliar......



Kommentarer
Postat av: Kerstin

Oj så vackert! Kan tänka mej det var härligt att åka skidor den dagen. Nu blev jag sugen men det är bäst att låta bli. Man blir ju lite benskör med åren ;=))

2012-04-24 @ 21:02:16
URL: http://mindag-k.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0