Lax med grönsaker och kall sås



Det här är nog favoritmaten här hemma just nu och vidare lång tid tar det heller inte att laga och fänkål till fisk är bara bäst! Jag har stökat i mitt lilla växthus idag och håller nu tummarna att det blir både tomater och gurkor och lite annat. Testat melongurka men den ser rätt hängig ut......Det blev bara en chilisort i år, en "snäll" en med många fina färger på frukterna, ja på påsen då.
I kväll knäcker jag extra som partychaufför till yngsta dottern och till lilla mamma men de är inte på samma party och jag gissar att dottern håller igång lääänge. Om man hade energi skulle man väl baka lite men jag tror det blir soffan.


STEKTA GRÖNSAKER 2-3 port
1 morot
1 fänkål
1 liten paprika
6-8 champinjoner
1 dm purjolök
1 klyfta vitlök
olja till stekning
salt och peppar

♥ Skär och strimla grönsakerna och stek dem i smör i het panna.
Börja med den hårdaste grönsaken!
Krydda.

LAX
2-3 portionsbitar lax
pressad citron
salt, peppar
smör till stekning

♥ Pressa citron över fisken, krydda och bryn den i pannan.
Låt den gå klart i ugnen men inte för länge!


SÅS
2 dl creme fraiche
persilladekrydda
ev. salt och peppar

♥ Rör ihop såsen och servera den kall.

Kommentarer
Postat av: mimmismat

Det ser verkligen gott ut med alla grönsakerna under laxen. Får allt bli några plantor av fänkål i landet även denna sommar.

Låter spännande med melongurka!



2012-05-13 @ 22:10:06
URL: http://mimmismat.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0