Chokladfondant med hallon och grädde

 
 
Jamen såklart att det måste vara lite choklad ibland, det är ju bra för allt det. Jag tog receptet ur boken BJUD HEM och det skulle egentligen vara hallon som legat i dessertvin men i brist på vin jag la hallonen i Baileys men det blev ingen hit (kan ju bero på att jag inte alls gillar Baileys)
Det blir naturella bär nästa gång och kanske en gnutta mer socker i smeten!
 
CHOKLADFONTANT 2 port men dubbla bara på receptet om ni är flera
50g mörk choklad, 70%
50g smör+lite i formarna
1 ägg
1 äggula
2 msk socker
1 msk vetemjöl
 
 
1. Sätt ugnen på 200grader.
 
2. Smält smöret och rör ned chokladen i småbitar sa att allt smälter.
 
3.Vispa ägg, äggula och socker riktigt fluffigt och rör ned chokladsmeten och sedan mjölet.
 
4. Smörj 2 små ugnsformar (1-1,5 dl) och fyll smeten i formarna till ngn. cm. från kanten.
 
5. Grädda i 5-8 minuter, skär runt kanten och tippa upp på ett fat.
 
6. servera med grädde och hallon.

Kommentarer
Postat av: Din minsting!

det ser ju såååå gott ut! nästa gång vill jag vara med! :D <3

Svar: Klart vi ska göra chokladmums nästa gång du kommer hem, köper choklad imorgon!
Karin Walker

2012-10-10 @ 22:42:54
Postat av: Katarina

Chokladfondant är så gott med den rinnande chokladen, mums!

Svar: Ja riktigt gott men jag gräddade mina aningens för länge!
Karin Walker

2012-10-11 @ 02:12:25
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: tina

Chokladfondant alltså! Står högt upp på min lista över goda efterrätter! :-)

2012-10-16 @ 16:05:50
URL: http://www.pickipicki.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0