Julita Wärdshus med värsta bästa maten!

I helgen har mannen och jag varit på Julita och njutit av vinsten från potatistävlingen och jag är fortfarande i ett rustillstånd efter den matupplevelsen. Det beror inte på vinet som hörde till för det måste jag öva mera på att gilla men maten var helt fantastisk med smakkombinationer och konsistenser som bara var WOW! Det här kommer jag aldrig aldrig att glömma.........tackar Taffel och Svensk Potatis ja och självklart kocken Tommy!Friterade zucchiniblommor och grissvål med dipsåser.Rökt ål, saltad gurka, rostad lök och en sås med persilja och libbsticka.Surdegsbröd med brynt smör eller ister med schalottenlök.Rå pilgrimsmussla med äpple, kryddpeppar och "ostronsnö".Potatis och purjolöksskum med Kalix löjrom, oxmärg och libbstickasky.Kalvråbiff, vaktelägg, syltade kantareller och friterad potatis.Potatis Bocuse d´or 2010.Anklever med majrova, omogen mango och ättika.

 Hjälmargös med potatis tomater och musslor.Hjortstek i variation med blodkräm, Karl-Johansvamp och rödvinssås.Memma med chokladsorbet och maltsmulor.Sensommarbär med citron, rödvin och lakrits.

Ja nu var det inte bara maten som var fantastisk utan det var hela herrgårdsområdet med alla växter och äppelträd och vackra hus. Förresten så bor ju Pettson och Findus där också!

   

Trackback
RSS 2.0