Citronsill

Den här sillen brukar jag alltid göra till jul så den går bara inte att hoppa över. Jag ringde precis svärmor och gjorde en bra deal med henne, hon får hälften av min sill så får jag hälften av hennes goda inlagda sill. Fiffigt tyckte jag då för jag insåg att vi inte äter upp all den här sillen själva.

CITRONSILL
5 urvattnade sillfileer
1-2 rödlökar
1 dm purjolök
1,5 dl citronsaft
skal från 2 citroner
1,5 dl socker
3 dl vatten
3 lagerblad
5 nejlikor

Koka upp vatten,socker,kryddor, citronsaft och skal och låt lagen kallna.
Varva sill och lök i en burk och slå lagen över.
Låt sillen få dra i några dagar så blir den godast.


Inte så snygg bild men jag lovar att sillen i burken är smarrig!


Nu ska jag till St Moritz och kolla damernas störtlopp!
Trackback
RSS 2.0