Pasta med bacon, broccoli och tomat



Jamen nu blev jag smågrinig här.....jag raderade den kanske bästa bild jag tagit på en skärbräda!!!! Ta en ny bild då kanske ni tycker men det blir svårt det för ingredienserna på skärbrädan har vi ju glufsat i oss och ja.... här snackar vi I-landsproblem.... men fatta att det för en gångs skull var skärpa och vattendroppar på basilikan!!!!!!

Nu skärper jag till mig och jag får väl vara nöjd att receptet blev bra men det hade blivit snäppet godare med en gnutta chili, typ sambal.


PASTA MED BACON BROCCOLI OCH TOMAT
3 port

250 g färsk pasta

1 paket bacon

100g broccoli  (färsk sparrisbroccoli testade jag, mums)

8-10 småtomater

6-8 champinjoner

1 liten rödlök

2 klyftor vitlök

30-40 g färsk bladspenat

2,5 dl grädde

1 dl kokspad

2 dl riven ost med smak

1 näve basilikablad

salt och nymalen svartpeppar


1. Koka upp pasta vattnet och bryn under tiden bacon och svamp i pannan.

2. Låt de grova bitarna på broccolin koka några minuter först och lägg sedan i pasta och broccolibuketter.

3. Fräs nu med tomater, vitlök och rödlök hastigt i stekpannan, salta och peppra rejält.

4. Tippa av kokvattnet men spara en skvätt på botten.

5. Blanda ner grädden i kastrullen och låt den koka upp.

6. Rör sedan ner spenat,  baconfräset, basilika och riven ost.

7. Rör om och smaka av med mera kryddor och servera på direkten. 



Sega solrossnittar



Jag blev kaksugen igår kväll och det försvann inte precis när jag tittade i "Två systrars söta". Ojojoj vilka kakor i den boken! Nu blir det lite svårbakat när jag inte ens hade choklad hemma och inga goda nötter heller men solroskärnor hade jag. De här tjejerna har ett kokbokscafé i Stockholm och dit vill jag nästa gång jag kommer till stockholm. Svägerskan du vet väl vad som gäller? Det blir du som guidar mig dit! Nu fick jag höra att caféet stängt, synd för jag hade redan funderat ut vad jag skulle provsmaka!



SOLROSSNITTAR
200g smör
2,5 dl strösocker
4 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1,5 dl solrosfrön


1. Sätt ugnen på 175°.

2. Rör smör och socker flufigt och tippa i sirap.

3. Blanda det torra och rör sedan ner det i kaksmeten.

4. Dela i 4 bitar och rulla ut till längder, 2 på varje plåt.

5. Strö över lite solrosfrön och platta till längderna.

6. Grädda i 15 minuter, låt de svalna lite och skär sedan i sneda snittar.

Jag hade inget grahamsmjöl så det blev enbart vete i mina kakor och sedan gräddade jag dom i några minuter till för jag vill ha krispiga kakor, men det är ju en smaksak.


Jag önskar att jag vore mera brödbakare än kakbakare. Visst bakar jag matbröd ibland men jag har nästan bara mitt basrecept på Lantbröd som jag varierar med olika fyllningar. Jag skulle vilja få kläm på surdegsbröd men det går inget vidare. Här är tjejen som har koll på brödbaket! Jag träffade Maria på en bloggträff och hon håller kurser i bak och knådning, Bakademin.


Blomkålssoppa med linser och curry

Dagens middag började dåligt men den tog sig på slutspurten! För en gångs skull så följde jag (nästan) ett recept och det var säkert inget fel på det men det jag fick till var en soppa som såg vidrigt ut och jag säger inte vad det såg ut som eftersom det här är en matblogg. Fram åkte stavmixern och soppan blev slät och fin men tjock som ett mos så jag fick späda och späda och späda och krydda på hej och hå. 4 portioner förvandlades till minst 8 men med knaperstekt bacon och smörstekta krutonger så kändes soppan helt rätt!

 

BLOMKÅLSSOPPA MED LINSER OCH CURRY 6-8 port
1 blomkålshuvud
1 stor lök
1 solovitlök eller 2-3 klyftor
1 hackad chili
2 dl gröna linser
3 msk tomatpuré
1-2 msk curry
2 tsk gurkmeja
1/2 msk korianderfrön
1/2 msk spiskummin
saften av 1/2 -1 citron
1,5 l mustig buljong
3 dl grädde/creme fraiche, gärna lite av varje
3-4 msk olja
salt och peppar

Tillbehör:
Brödkrutonger: Stek bitar av formbröd i mycket smör och krydda med salt och ev någon örtkrydda.

Knaperstekt bacon i bitar

1. Mortla ihop alla kryddorna och fräs de försiktigt i rejält med olja.

2. Dela alla grönsakerna och låt de + linserna fräsa med i grytan.

3. Låt tomatpuré åka med och späd sedan med buljongen.

4. Soppan ska nu puttra sakta tills linser och blomkål är mjuka.

5. Mixa soppan slät och tippa i creme fraiche och grädde.

6. Koka upp soppan och smaka av med mera kryddor och citronsaft.

7. Låt var och en toppa soppan med krispiga krutonger och bacon.


Nu är det soffan och Let´s dance som gäller.
Jag önskar en trevlig helg till er alla och hoppas att vi får en solig dag i morgon!


Stuvad vitkål med isterband, yummie!



Tycker ni att det blivit mycket vitkål här hos mig? Helt rätt men nu tog stora "huvet" slut och blev en av mina klara favoriter, stuvad.... mmmm så gott att jag inte ens vill ha potatis till. Något salt måste det vara, stekt fläsk, bacon, kassler eller som idag isterband som jag förresten sällan köper. Ingen tjock stabbig stuvning vill ja ha utan hellre lite tunn då kan man också äta så mycket mer:)) Mumsiga isterband köpte jag från Nyhlén&Hugosson som var perfekt syrliga och rökta.

STUVAD VITKÅL 3-4 port
3-4 hg vitkål
3 dl mjölk
1 dl av kokspad
1 dl grädde
ca 2 msk maizena
1 dl riven stark ost
riven muskotnöt
salt, nymalen vitpeppar
ev. persilja

1. Dela vitkålen i bitar och koka den mjuk i saltat vatten.

2. Slå av allt vatten utom 1 dl (jag låter kålen koka utan lock så det blir konc. kokspad)

3. Tippa i allvätska blandadt med mjölet och låt det puttra ihop sig.

4. Smaka av med kryddor, ost och ev. något grönt.


Men nu knackar det på dörren och där står Stockholmssvägerskan Maria så nu trycker jag på publiceraknappen och säger hej svejs för ikväll!

Wok med köttfärs och nudlar?



Jag googlade runt på köttfärs eftersom jag plockat upp en burk med färdigstekt färs som skulle bli köttfärssås om jag inte kom på något bättre. Hos Anne hittade jag något som verkade gott men jag tvekade ändå när det var typ en wok med färs.....men det är kul ibland när man har fel, hot och gott blev det!

Köttfärswok 4 port
2-3 hg köttfärs
2 morötter
3 hg vitkål
1 paprika
1 chili
1 dm purjolök
1 lök
3 klyftor vitlök
1 stor tumme färsk riven ingefära
3 msk oystersås
3 msk fishsauce
2 msk japansk soya
2-3 msk five spice
salt och peppar

1. Stek köttfärsen (om du inte har färdigstekt som jag) och krydda rejält, lägg den åt sidan.

2. Koka nudlar och skölj skott eller groddar

3. Strimla grönsakerna och börja woka morötterna och sedan resten av grönsakerna, en efter en.

4. Krydda med five spice och såserna och blanda sedan ihop färsen med grönsakerna, låt det bli riktigt varmt.

5. Lägg upp på fat, nudlar och groddar för sig eller allt tillsammans!



Tillbehör:
Nudlar eller ris
Solros/ärtskott, sallad eller groddar av något slag
Soya
Chilisås

Det går finfint att göra sin egen "femkryddorblandning", bara att ta i med musklerna och mortla eller ta slövarianten som jag och köra allt i en kryddmixer! Blanda som du tycker stjärnanis, chili, kanel, fänkål,nejlika, ingefära och salt eller kolla in något av de här recepten.

Här är ett recept från taffel och här är ett till och sist ett på engelska.

Lisa har varit hemma i flera dagar och det är så mysigt att ha Sundsvallsbruden hemma och dessutom jobbar hon på en ny design till min blogg........
Nu kom Frida med pojkvän så nu ska vi koka te, tina bullar, kolla på "Halv Åtta" och bara mysa i soffan! (Den bedrövligt trasiga som snart ska åka släpvagn till tippen, gissa om jag längtar?)

Ryttarkaka, en mumsig kladdkaka med kokostosca



Jag tror att jag ätit mitt livs godaste fondue i helgen, det var så gott att jag glömde kameran och bara njöt! Flera sorters kött som legat i olika marinader ( där har jag lite att lära mig), härliga såser och världens största klyftpotatisar av fina bakpotatisar (bra jobbat Peter!) Inte ofta man nöjer sig med en klyfta krispig potatis. Nu är det bara att hoppas att de inte ändrar menyn tills nästa år.

Här är kakan som gjorde till helgens roligheter!

Ryttarkakan
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
7 msk kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
175 g smält smör

Kokostosca
75 g smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 påse kokos (200 g)



1. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner de övriga ingredienserna.


2. Häll smeten i en pappersklädd långpanna, 30 x 45 cm.


3. Grädda kakan 10-12 minuter i 225 graders ugnsvärme.


4. Blanda smör, socker, grädde och sirap, koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning så det inte bränns.


5. Tillsätt kokos och koka ytterligare någon minut.


6. Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter tills kokostoscan fått lite färg.




Varför inte veva ihop en chilibea till goda köttet i helgen?



Vilken dag jag haft! Jag fattar det knappt själv men det har varit ett gäng reklamfilmare hos mig i eftermiddag som täckt fönster, riggat lampor och mikrofoner och hej och hå vad roligt det va! Nervöst? Yes yes yes men dom var så himla snälla och sa så snälla saker så jag glömde bort lite av fjärilarna i magen och min hemska kråkröst. Om det nu blir något av mitt surr och svammel så berättar jag då.....kanske...

Egentligen var jag inte receptsugen utan bara berättasugen men här kommer en sås som jag gjorde när vi åt fondue för ett tag sedan, den är inget för er som har fettnoja! En persiljekvist brukar det vara i de flesta recept men det var jag utan så det fick bli en selleriblast och som ni vet så går det liiika bra med selleri! (Nej den var off, nu skäms mina barn;))

CHILIBEASÅS
1 miniliten lök
3 msk vinäger
1/2 dl vatten
persiljekvist
8 vitpepparkorn
3 äggulor
1 msk grädde
200g smör
1-2 tsk sambal
1-2 tskhonung
salt, cayenne, citronsaft
dragon i vinäger eller torkad/färsk dragon

1. Koka upp vatten i en kastrull till vattenbad.

2. Smält smöret och håll det varmt.

3. Lägg lök, vinäger, vatten, pepparkorn, persilja och lite torkad dragon i en liten kastrull och koka tills två matskedar vätska återstår och sila.

4. Vispa äggulor, grädde och den silade vätskan i en kastrull.
 
5. Sätt ner kastrullen i vattenbad och fortsätt vispa rejält tills det tjocknar.

6. Tag kastrullen från värmen och vispa i smöret lite åt gången och under kraftig vispning.Tag inte med den grumliga bottensatsen i smöret.

7. Smaka av såsen med sambal, hackad dragon, honung,  ev. pressad citron, en gnutta cayennpeppar och salt. 

8. Värm inte den här såsen för då skär den sig så lätt iaf för mig! 


När gänget åkte hem till huvudstaden så åkte vi till Ånge och firade världens bästa Petter som fyller 23 år i morgon! Nu ska jag packa lite och dra till fjällen resten av helgen, ha en trevlig helg mina vänner!


Svartvinbärsshot, så himlans gott!


Jamen hur spännande var det inte på Mästerkocken då?! Härligt att Jennie gick vidare! Jag saknar verkligen en TV i köket, vill egentligen inte erkänna det för andra halvan har pratat "frukosttv" länge och jag har tyckt att det är tråkvarning.... men man kan väl ändra sig! Det blev ett evigt spring fram och tillbaka för jag stökade med bullar och en mjukkaka samtidigt. 

Här kommer en repris som jag bara måste blogga om för jag tror att det här är dunder om man inte vill bli förkyld. Har ni bär i frysen av vilken sort som helst så plocka upp, mixa och drick! Jag minns inte när jag var förkyld sist (liten överdrift nu men det var typ augusti) och det slog mig att det kanske hänger ihop med det här som jag suger i mig nu och då.

Det var Anna som jag jobbar med som bjöd på juicen i höstas. Du får dricka i raketfart eller frysa in drinken för den håller bara 2 dygn sen övergår den till vingeljuice! Men jag lovar att den är slut innan......

ANNAS SVARTVINBÄRSJUICE
3 dl repade svarta vinbär
6 dl kallt vatten
1/2 dl socker eller mindre

1. Mixa bären med en stavmixer.

2. Tippa i kallt vatten,mixa lite till,  rör om och ställ det kallt över natten.

3. Sila juicen om du vill och rör ned sockret.

4. Drick och njut, ljuvligt gott!


Alla hjärtansmiddag en dag för tidigt!



Ja varför vänta tills i morgon?

♥ Det blev en osttallrik till förrätt med brödbitar, kallrökt skinka, druvor och kapris.



När jag städade skafferiet idag så hittade jag en ensam tom rispåse längst bak så det blev varmrätten. Det blev gott, krämigt och smakrikt men jag tänker fortfarande, var är kanelen och mjölken? Jag har nog ätit för mycket tomtegröt i mina dar..........

SVAMPRISOTTO 3 port
3 dl risottoris, avorio
1 liten liten lök
1 klyfta vitlök
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
6 dl svampbuljong
2 dl ost med smak
1 smörklick
salt och nymalen vitpeppar
2 dl torkad svamp eller ca 1 liter färsk
smör till svampstekning
ruccola, basilika, timjan eller något annat gott grönt

1. Hacka lök och vitlök fint och mjuka på den i olivoljan.

2. Tippa i riset och låt den värmas på och bli blankt.

3. Häll i vinet och låt det puttra på.

4. Späd med lite buljong i taget och rör mycket och kärleksfullt :)

5. Lägg svampen i blöt eller skär den färska och stek den krispig i smör, krydda.

6. När risotton puttrat i ca 25-30 minuter, är krämig och fortfarande har tuggmotstånd så rör ned osten och hälften av svampen. Späd ev mera här!

7. Lägg upp den på tallrikar, strö på lite grönt och servera på studs!






Hur kunde jag glömma mangon??? Det låg ju två mjuka mogna goda i fruktskålen och dessutom var det med i receptet! Jag är dålig på att följa recept men det här tog nog priset. Jag tyckte krämen var smaklös och smakade av med salt, chili och vanilj!

CHOKLADKRÄM med grädde för 4-6 pers
2 dl grädde
2 dl mjölk
4 äggulor
150g mörk choklad
en nypa salt, gärna med citronsmak
1 nypa chiliflakes
2 tsk vaniljsocker


1. Vispa ihop grädde, mjölk och äggulor i en kastrull och sjud det sakta på svag värme tills krämen tjocknat.(85° om du har en termometer).

 2. Ta kastrullen från plattan och rör ned chokladen tills den smält.

 3. Smaka av krämen med salt, chili och vanilj.

 4. Slå upp krämen i fina muggar eller glas och ställ dom kallt tills dom ska ätas.

5. Garnera med grädde och gärna någon frukt.


Nej nu går det inte att sitta här och knappa för gympan börjar snart, ZUUUUUMBA here I come!


Lax med stekta grönsaker och fetacreme



Det har hänt något fantastiskt! Vi har haft en trasig soffa så lääänge och med trasig menar jag en skaisoffa utan skai och idag när vi var på möbelaffären i Ånge så hittade vi en soffa som BÅDA tyckte om!!!! Så himla kul men nu menar jag att vi enats om modellen men inte tyget, jag vill ha en mörkbrun och mannen en ljusbeige så vi har ju lite att jobba med ändå........

Sist vi åt fisk och grönsaker till middag så vet jag att vi sa att det här borde vi äta oftare men varför gör vi inte det då? Snabbt och lätt och man blir gott mätt, så gott mätt att det ryms några goda chokladbitar till efterrätt (mannen hittade chokladasken som jag trodde jag gömt så bra!)

LAX MED STEKTA GRÖNSAKER 2port
2 portionsbitar lax
2 små fänkål
2 morötter
1 rund zuccini eller 1 liten
1 liten rödlök
1 klyfta vitlök
olja eller smör till stekning
pressad citron
salt, peppar


1. Gör fetasåsen först så får den stå och dra i kylen!

2. Pressa citron på fisken och krydda den.

3. Ringla över lite olja. Jag har en favorit till lax, apelsin och saffransolja från Sverigeskafferiet!



4. Strimla grönsakerna, stek dom hett och snabbt och börja med morötterna som behöver några extra minuter i pannan.

5. Lägg grönsakerna på ett fint fat.

6. Stek sedan fisken några minuter, helst i smör tycker jag och lägg den på grönsakerna.

7. Nu passar det fint att ringla över lite mer god olja.......egentligen behöver det inte vara någon sås då



FETACREME för 2
75 g fetaost
1,5 dl cremefraiche
salt och peppar
lite grönt, fänkålsvippan, dill, gräslök ......

1. Smula eller riv osten, blanda med resten.

2. Smaka av med kryddor och ställ såsen kallt.







Ostfylld fläskfilé med baconsnurr



Det är dags för freeeeedagsmys! Jag började direkt när jag kom hem i eftermiddag och vill ni veta hur?

1.  Först hoppade jag över städningen, wiehooo! 

2. Sedan hoppade jag över promenaden trots ett otroligt soligt väder?!

2. Kokade en stor kopp te och öppnade en Marabou Pecan och salt.

3. La mig i soffan och funderade vad jag skulle göra till middag med fläskfilén.

4. Lagade mat i mycket sakta och mysigt mak.

5. Åt i ändå saktare mak (inte lätt för en raketätare ska ni veta)

6. Sista promenadchansen frös inne,  -22!

7. Bloggsväng och sedan soffa, filt och Let`s Dance!

8. Ha en riktigt skön fredagskväll mina vänner!


Det blev inget innovativt och flashigt av fläskfilén men rätt gott ändå tyckte vi.


Ostfylld fläskfilé
1 fläskfilé
1 paket bacon
50 g philadelphiaost med vårlöksmak
salt, peppar+favoritkrydda just nu gillar jag en med soltorkade tomater och örter

1. Skär bort hinnorna från köttet och gör ett djupt snitt längs med filén.

2. Krydda köttet runt om och fyll snittet med ost och lite ruccola.



3. Kläm ihop filén och vira runt bacon.



4. Bryn köttet runt om och lägg det sedan i en ugnsform.

Grönsaker för 2 pers till formen:
8 små pyttepotatisar
2 morätter
1 palsternacka
1 röd paprika
1 rödlök
olja
salt och örtkrydda

1. Skala och dela grönsakerna i småbitar.

2. Lägg allt utom paprika och lök runt köttet i formen.

3. Ringla över olja och krama runt kryddorna.

4. Kör formen i 200° i 35-40 minuter och efter 15 minuter så får paprika och lök hänga med.



Såsen:
2 dl grädde
150 g philadelphiaost
1 dl kraftig buljong (från pannan + fond/tärning)
1 dl hackad ruccola eller något annat grönt

1. Koka ihop grädde, buljong, ost och låt det puttra någon minut.

2. Smaka av såsen och rör ned det gröna.

Blodpudding är min favoritsnabbmat.......

.....utan tvekan och det är gott fast man inte har bråttom också. Vad beror det på att så många hatar blodpudding? Är det blodet tro? Fast visst äter vi rätt mycket andra konstigheter? Nu har jag aldrig gjort egen blodpudding men tror att jag nöjer mig med "köptas". Lingonsylt och bacon är ett måste till men jag provade tranbär och havtorn från frysboxen, gott men lite för syrligt så dom fick lite socker på sig.



Fredag imorgon igen, hjälp vad veckorna går undan! Jag slutar tidigt så om solen skiner blir det långpromenad men om snön fortsätter att vräka ner då blir det snöskottning.

Vad ska man laga till fredagsmiddag då? Har ni några bra tips?


Älgbiffar med pesto och grönsakspytt




Jag har testat att få en italiensk smak på biffarna och det var ju inte så svårt. Det är inte så att jag inte gillar den vilda smaken för den älskar jag men ibland är det gott med omväxling bara. Pytten som jag gjorde passar perfekt att blanda med kokt pasta om du är pastasugen!

PESTOBIFFAR 4-5 port
5 hg köttfärs
1 äggula
1 dl grädde
3-4 msk pesto, helst röd
1 knapp tsk salt
nymalen vitpeppar
smör till stekning

1. Blanda ihop allt och smaka av med kryddor.

2. Rulla till bollar och sedan biffar som du bryner i rejält med smör.

3. Lägg biffarna i en ugnsform och låt dom gå klart där några minuter.

4. Späd i formen på slutet med buljong /vatten+tärning som blir sås sedan.

PESTOSÅS
2 dl buljong från biffarna
1 dl grädde eller creme fraiche
2-3 msk pesto
maizena+vatten till redning

1. Koka ihop buljong, grädde och pesto.

2. Smaka av och red såsen en gnutta.



GRÖNSAKSPYTT
2 morötter
1 palsternacka
1 liten zucchini
2 stjälkar selleri
1 klyfta vitlök
smör/olja till stekning
salt, peppar, torkad basilika

1. Skär grönsakerna i småbitar.

2. Börja att fräsa moroten några minuter och tippa sedan i det övriga.

3. Höj temperaturen mot slutet så pytten får lite färg.

4. Smaka av med kryddor.


Nu ska jag och stavarna ta en sväng innan det är dags för Mästerkocken!


Biffsallad med nudlar



Här kommer en perfekt resträtt om du har kött över och gillar lite syrlig hetta, typ thai. Nu har jag själv aldrig varit i Thailand och det känns som om alla jag känner är eller nyss varit där! Nej mina smaklökar har bara tränat på svenska thairestauranger och det är väl inte riktigt detsamma kanske? Åt kanongott på Koh Phangan i Stockholm en gång ..... 

BIFFSALLAD MED NUDLAR 2 port
2 hg grillat eller stekt kött
1 fp snabbnudlar
2 nävar blandad sallad
1 morot
1/2 dm purjolök
färsk koriander

Dresing:
3 msk fishsauce
1 msk olja, gärna sesamolja
1/2 citron, saften då
1 klyfta riven vitlök
1 msk grovriven ingefära
1 nypa chiliflakes eller 1/2 färsk chili
honung så det blir en bra balans

1. Koka nudlarna i saltat vatten och skölj dom (ska ha lite tuggmotstånd)

2. Blanda ihop dressingen och smaka av den.

3. Skär det stekta köttet i bitar och lägg det i dressingen.

4. Skölj salladsmixen och blanda med de kalla nudlarna.

5.Strimla morot,  purjo och blanda med salladen.

6. Dela nudelsalladen på 2 tallrikar och fördela kött och dressing över.

7. Koriander på toppen och allt blir toppen!


Nu ska jag drömma om en Thailandsresa..............





Påfyllning i müsliburken

 

Vem är det som äter upp müslin hela tiden? Ja det måste kanske vara jag själv då eftersom det oftast bara är två hemma och av dom två är det bara jag som äter müsli .......
Det är ju mumsigt att blanda med torkad frukt när blandningen kallnat men jag hade keine frutas hemma!

MÜSLI
3 dl rågflingor
3 dl fiberhavregryn
2 dl solroskärnor
2 dl pumpafrön
2 dl krossat linfrö
100 g grovt hackade hasselnötter
1,5 dl vatten
1 dl honung eller sirap

1. Blanda ihop allt torrt och lägg i en stor teflonpanna eller långpanna med plåtpapper.

2. Koka upp vattnet och rör ut det söta i det.

3. Tippa "sötvattnet" över grynen och krama runt.

4. Rosta i ugnen på 175° tills müslin trokat och fått lite färg ca 20-30 min.

5. Låt allt kallna innan du lägger den på burk.


Kom ihåg att om du är godissugen så blir det tokgott att smälta en mörk god choklad och röra ned müsli i den och klicka ut på plåt........yummie!


Sallad med halloumiost, tomater och selleri



Alla fyra barnen var hemma på fonduekväll igår, mysigt. Nu ligger det en unken lukt över hela huset för att inte tala om kläderna. Det är fantastiskt gott men det blir en vidrig lukt! Det går ju att undvika om man använder buljong istället men jag vill ha spänningen med oljan, skaaaa det flamma till i taklampan eller servetterna? Jag glömmer aldrig när ungarna var små och det började pyra i servetterna, det glömmer aldrig dom heller. En tjejfest i en fjällstuga med fondue (när bara jag var nykter) kommer jag också ihåg men det tar vi en annan gång...................

Den här salladen passade fint till kött och såser och jag köpte stjälkselleri bara för att jag gillar det men använder det så sällan. Kombinationen av salta osten, sellerin och citronoljan blev jättegod men jag tänkte ju rosta nötter och strö över men det glömde jag visst.

♥ Blandade små salladsblad, köpte en god färdigblandad påse.

♥ Röda och gula småtomater.

♥ 1fp halloumiost, tunna skivor stekt i smör.

♥ 1 stjälk selleri i bitar.

♥ Rostade nötter av något slag.

♥  Ringla över citronolja.

♥ Pyttelite salt och nymalen svartpeppar.


Nu ska jag iväg och sjunga med kören. En sångpedagog, Astrid kommer och ska lära oss en massa bra saker men jag är mest sugen att krypa ner under en filt och bara slöa. Men det finns ju inget man blir piggare av än att sjunga så jag kommer att komma hem pigg som en mört det vet jag!



RSS 2.0