Kinesiska revbenspjäll



Här kommer det goda spjäll om du gillar mat med mycket smak. Eva Mörk som har släkt och vänner i Kina har bjudit på dom här för några år sedan. Receptet har jag tappat bort men jag gjorde såhär och det blev gott!

Kinesiska spjäll
1,5 kg revben (gris passar fint men jag tog lamm)
1 liter buljong
1 dl kinesisk soya
1 dl tomatpuré
4-6 cm färsk ingefära
2 chilifrukter eller torkade flakes
2 lökar
3 klyftor vitlök
5-6 stjärnanis
2 tsk sechuanpeppar
saften av 1/2 citron eller en skvimp vinäger
2-3 msk honung

Låt allt utom spjällen koka upp.
Dela spjällen i bitar och låt dom koka i 1-1,5 timme tills dom är möra.
Koka utan lock mot slutet så buljongen blir som en sås/glaze.
När spjällen är färdigkokta så grilla på dom hett och snabbt i ugnen så ytan blir krispig.
Pensla med glazen eller häll den över /bredvid spjällen när det är dags att äta dom.
Ris till passar perfekt om du inte ska ha dom på julbordet då.

Kommentarer
Postat av: Henrik Winzell

Sådärja, nu puttrar de på vedspisen inför morgondagens julbord. God Jul då! :)

2010-12-23 @ 13:51:14
URL: http://twitter.com/em7b5

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0