Krispigt seafood med dippsås och heta räkor

Nu är vi hemma från fjällen och jag längtar redan tillbaka för vi har haft det så härligt. Vädret var allt annat än härligt men vi fick en kanondag igår och då är allt annat som bortblåst. För första gången på fyra år så har alla barnen varit med + pojkvänner och kompisar, jättekul! Mamma var också med och hon bodde i brorsans stuga men vi träffades på kvällarna och det var så mysigt. Bra skidåkning har vi fått och 7 dagars skidåkning känns i min otränade kropp. Nu är det bara tråket kvar att packa upp och tvätta men Anna är rappare än jag.......
När vi kom hem igår så bjöd svärmor på värsta påskbuffén men eftersom klockan var mycket och jag "gluphungrig" så blev det inga foton.
Ni vet hur tomt det är i skåpen när man varit borta några dagar, jag hittade räkor och en frusen förpackning seafood så det fick bli dagens middag. Jag har ingen fritös och är ingen älskare av "friedfood" men det här blev riktigt krispigt och gott!



FRITERAT SEAFOOD
300 g seafood
1 dl vetemjöl+3/4 tsk salt eller någon favvokrydda
2 äggvitor
2 dl pankosmulor eller grovt ströbröd
rapsolja i kastrull eller fritös

Tina fiskblandningen och låt den rinna av.
Hetta upp oljan.
Vänd först fisken i mjöl sedan i lättvispad äggvita och sist pankosmulor (större skorpsmulor som finns i asiatiska butiker)
Vips ner i heta oljan (lite i taget) tills det blir krispigt och ljusbrunt.
Lägg "bläckfisken med vänner" på hushållspapper så att oljan sugs upp.
Servera direkt med dippsåsen.


DIPPSÅS
1 citron saft och skal
2 msk fishsauce
1 klyfta vitlök
1 msk riven ingefära
1/2 chili
1 msk honung
lite färsk koriander

Rör ihop allt och smaka av så du får lagom sälta, syra, sötma och hetta (jag lovar umami!)




Jag älskar räkor men ibland tycker jag att dom kan vara lite smaklösa. För ett tag sedan fräste jag ihop räkorna med sambal men nu gjorde jag såhär istället!


HETA RÄKOR
1 kg räkor med skal
1 dl olivolja
2 klyftor vitlök
1/2 chili (smaka dig fram med lite i taget)
1 msk riven ingefära
2 msk tomatpurè
1/2-1 tsk salt
färsk koriander eller dill

Koka hastigt ihop allt utom räkorna i stekpannan.
Vänd ner räkorna med skal och rör om ordentligt.
Tippa upp räkorna på ett fat och strö över koriander eller dill.
Mumsa och njut!

NU KOMMER JAG PÅ ATT I GÅR FYLLDE MIN BLOGG 2 ÅR! Hoppsan vad tiden går och jag borde såklart kommit ihåg det här och ordnat en tävling eller något annat roligt. Ni ska veta att jag blir så glad av er läsare som blir fler och fler, TACK SNÄLLA SNÄLLA NI!  Fira med choklad eller godis säger mina tjejer och tänk att jag har ett påskägg med finchoklad som jag fått av Carro........

Kommentarer
Postat av: Mimmismat

Välkommen hem från fjällen & grattis på tvåårsdagen!

2010-04-04 @ 22:00:11
URL: http://mimmismat.wordpress.com
Postat av: Fröken Dill

Försenat grattis på tvåårsdagen! Skaldjur och räkor såg underbart gott ut.

Tycker fröken Dill

2010-04-05 @ 09:02:34
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Kerstin

Grattis till 2 år och välkommen hem. Tycker också att det vore kul att ses. Hör av dej om du har någon tidig dag.

2010-04-05 @ 10:39:13
URL: http://mindag-k.blogspot.com/
Postat av: Frida

Men gud vad länge sedan det var man åt räkor!! Riktigt sugen blev man nu, hihi :o) Tack för kommentaren, det var en riktigt härlig dag! Fast idag är jag röd om kinderna, haha. Bara att sätta igång och mixa då, om du har massa kikärter på lager! Idag kommer receptet :)

2010-04-05 @ 11:13:02
URL: http://fridasrecept.blogg.se/
Postat av: Newbiecooking

Grattis till två årsdagen!! :)



God dippsåsen verkar. Pankosmulor? Jag tror jag har hört det tidigare, hos Nigella möjligen....är det godare än vanligt ströbröd?

Kram från Emma



2010-04-05 @ 11:32:57
URL: http://newbiecooking.wordpress.com
Postat av: tora

Mmm ser smaskigt ut! :)

2010-04-05 @ 12:41:12
URL: http://bakdags.blogg.se/
Postat av: carro

det var jättejättegott! :)

2010-04-05 @ 16:48:34
Postat av: Helena Ljunggren

Friterade räkor är svårslaget :) Det ser riktigt riktigt gott ut!

2010-04-06 @ 08:37:40
URL: http://helenaljunggren.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0