Peters Cappuccinotårta
Nu är jag hemma efter en härlig helg i fjällen. Vi brukar ha otur med vädret på våra fjällträffar men i år var det precis tvärtom, solsken och härliga backar utan snöstorm! Fantastisk mat fick vi som vanligt och traditionen är fondue och jag hoppas att ingen ändrar på den för jag älskar det. Den här tårtan fick vi till efterrätt och den var jättegod! Jag skulle inte gillat den för typ 2 månader sedan eftersom den har kaffesmak men nu har jag ju samlat vuxenpoäng och faktiskt lärt mig att gilla just kaffe (ok jag vet att moccachino är en babyvariant på kaffe men ändå!)
PETERS CAPPUCCINOTÅRTA
Botten:
1 dl mandel
1/2 dl valnötter
3/4 dl strösocker
3 äggvitor
Fyllning:
3 äggulor
1/2 dl strösocker
1 msk snabbkaffepulver
2 msk hett vatten
1 msk konjak
3 dl grädde
1. Sätt ugnen på 200° och hacka mandel och nötter fint.
2. Vispa vitorna hårt och vispa sedan hastigt ner sockret.
3. Vänd ner mandeln i vispet och grädda smeten i en form med löstagbar kant i ca 15 minuter.
4. Medan botten kallnar vispar du gulor och socker fluffigt och rör sedan ner kaffet (vatten+pulver) och konjak.
5. Vispa grädden hårt och vänd ner den i äggulevispet.
6. Lägg fyllningen på den kalla nötmarängen och garnera med kakao och riven choklad.
7. Låt tårtan frysa i minst 6 timmar och den ska sedan serveras en gnutta tinad.
JAG ÄR MED OCH TÄVLAR OM JÄTTEFINA BAKGREJER HOS ÅSA, KOLLA IN HOS HENNE NI OCKSÅ!
Skulle vara förbjudet att lägga upp bilder på nått så smaskigt, himla gött såg det ut att vara.
Måste titta in hos åsa nu och kolla vad det va för tävling, ha jag missat verkar det som..
VI hörs
oj vad detta ser gott ut, sådär så att det smälter i munnen...
Vilken tur att du börjat med kaffet. Det här ser ju för gott ut...
Ha en fin vecka/Mimmi
Lät himla gott det där :D
Härligt att ni fick njuta av fint väder och skidåkning.
Tårtan låter himmelsk drömmer mig bort
Ser ju supergod ut den tårtan. Och vilken tur ni hade med vädret!!
Men hur är det här nu åkte du till NZ o lärde dig dricka kaffe? Nja då håller nog jag mig hemma.Ha de bra !
Det här låter ju som ett riktigt toppenrecept!
Great site!!!