Potatissallad med mycket grönt
Min mamma fyllde 75 år igår och jag var hos henne och stökade på med mat och fika hela dagen. "Stugan" var full av släkt och vänner mest hela dagen och det var så kul!
Först tänkte hon bara bjuda på kakkalas men hon ändrade sig och ville ha lite mat också (då tryckte jag på gillaknappen!) Hon ville ha tjälknöl, kyckling och någon potatissallad fast utan "klet" och jag hittade en kombinerad grön och potatissallad hos Allt om Mat som inte var fel. Kycklingen kommer senare!
POTATISSALLAD MED MYCKET GRÖNT räcker till fler än 10
1,25 kg | potatis |
---|---|
1 st | rödlök, |
200 g | sockerärter |
1 st | äpple |
2 st | paprika |
1dm | purjolök |
1 | morot |
0,5 st | isbergssallad huvud |
1 st | romansallad och 2 nävar ruccola |
1 dl | delikatesskapris |
1 dl | parmesanost |
0,5 dl | dill, hackad |
DRESSING
1 dl | vatten |
---|---|
0,25 st | buljontärning |
0,5 msk | dijonsenap |
1 msk | vinäger |
0,5 msk | italiensk salladskrydda |
1 krm | svartpeppar, nymald |
0,5 msk | flingsalt |
0,5 dl | olivolja |
1. Skala och koka potatisen och skär under tiden alla grönsakerna.
2. Dressing: Koka upp vatten + buljongtärning, låt svalna och blanda med resten av dressingingredienserna.
3. Skär den varma potatisen i bitar, lägg den i en stor serveringsskål, häll över dressingen och låt kallna.
4. Blanda ner övriga ingredienser och servera
Mamma bland alla fina födelsedagsblommor men hon är allra finast!
Nu ska jag packa fram fiolen och spela lite och det hör inte till vanligheterna för jag gillar inte att spela ensam. Jag låter bäst med många fioler och många dragspel som liksom sväljer mitt gnissel! Öva måste jag för nu blir det spela av både lördag och söndag och det är en låt som jag inte spelat på minst 20 år som ska dammas av nu!
Ha en skön helg mina vänner!
Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök
Så kul med nya tips på potatissallder, man tröttnar så fort på de gamla vanliga med "kletet" i:)
Postat av: Katarina
Låter gott!
Postat av: Karin
Den där salladen ser toppengod ut!
Trackback