Saffranssås med kräftor
Min jobbarkompis Helena har berättat om en god kyckling med saffran som hon brukar laga (typ den här) och eftersom jag hade en påse saffran i skåpet så tänkte jag testa den......nu hade jag tyvärr ingen kyckling, paprika,syltlök eller oliver.... men kräftor och tomater!
SAFFRANSSÅS MED KRÄFTOR 3-4 port
1 ask kräftstjärtar
1 gul lök
2-3 tomater
2 klyftor vitlök
1 kuvert saffran
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
1 nypa chili
1 -2 msk pressad citron
2 msk hackad dill
2 msk gräslök
salt och peppar
(maizena till redning)
2 msk olja
1. Kärna ur tomaterna och hacka dom, lök och vitlök fint.
2. Fräs grönsakerna i oljan och tippa i saffranet och låt det fräsa med.
3. Tippa i grädde, creme fraiche, fiskbuljong och citronsaft och låt såsen puttra ihop.
4. Smaka av med örter, chili och kryddor.
5. Lägg i kräftorna och låt såsen bli varm.
6. servera till pasta eller ris!
Behöver jag säga att jag haft en fantastisk helg i Tänndalen! Nu längtar jag till backarna......
Kommentarer
Postat av: Helena Ljunggren
Underbara bilder med snö. Vi, jag och maken, längtar lite efter just snö. Det hade varit så mysigt!
Postat av: Kerstin
Oj så härliga bilder. Förstår att ni har haft det skönt i fjällen. Vilken strålande sol och skidföret verkar inte vara långt bort.
Postat av: Lisa Walker
Vilken fin bild! Jag vill också åka diiit!!! Vilken vecka blir det till våren? :)
Ska inte ni till stan något snart?
Postat av: Nena
Underbar helg och gottig sas...kan inte bli battre:)
Kram,
Nena
Postat av: milla
Vilket härligt recept
Postat av: Katja
Oj, det där lät riktigt gott!
Postat av: Emma
Vad gott det ser ut!
Och härliga bilder från Tänndalen :)
Trackback