Enchiladas med köttfärs

 
Det här blev middagen igår innan det blev bärplockning, trodde det skulle bli " torrtråkmat " för det tog en evighet innan familjen kom hem och rullarna stod i ugnen men det blev helt ok ändå. Det blev hallonplock för mig men Frida och Micke gick till blåbärsskogen. Blåbär rensade jag häromda´n och det är verkligen pest men nu ligger de i frysen och tråket har jag glömt till nästa år!
 
 
Funkar fint med en tacomix i färsen om du inte är på mortelhumör!
 
 
Köttfärsröran
500g köttfärs
1 lök
2-3 tsk hel spiskummin
2-3 tsk hel koriander
1 tsk hot paprika
färsk chili eller torkade flakes
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl vatten
1 msk honung
salt och peppar
olja till stekning
 
1. Fräs köttfärs och lök, mortla kryddorna, låt det puttra ihop snabbt och smaka ev av med mera kryddor.
 
Tomatsås
1 fp passerade tomater, 370g
2 klyftor vitlök
2 nypor socker
2 msk olivolja
basilika, timjan eller oregano, färsk eller torkad
salt, peppar
 
2. Fräs vitlöken i oljan och tippa i det övriga, låt såsen puttra medan du fyller bröden.
 
8 st tortillabröd mellanstora, köpta eller hemgjorda
3-4 dl riven ost
 
 
3. Fördela färsen på bröden, rulla ihop och lägg i en "snäv" form med skarven nedåt.
 
 
 
4. Slå tomatsåsen över, strö på ost och gratinera i 200 grader i 20-30 minuter.
 
Servera med tomat, gurka, majs, lök och vitlökscremefraiche, såsigt ska det va!

Kommentarer
Postat av: Millan

Det där är ju riktigt bra mat när man blir många och ska förbreda innan! Tack för tipset

2012-08-11 @ 13:34:41
URL: http://www.saltpeppar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0