Rabarbersaft med citron, det är sommar det!
Vilken härligt somrig helg det varit och jag har hunnit med både kalas, fest, matlagning, plantering och det bästa av allt legat och latat mig i solen också.
Visst är vi väl många som har barndomsminnen av den här saften? Jag gjorde dubbel sats när jag ändå höll på och frös in några flaskor eftersom den inte håller så länge.
Receptet tog jag hos Remsan.
RABABERSAFT
1 kg rabarber i bitar
1 citron
1 ½ tsk citronsyra
1 liter kokhett vatten
4 dl socker/liter avrunnen saft
1. Lägg rabarberbitarna och citronskivor i en hink eller stor skål (ej i aluminium) och strö över citronsyran.
2. Slå sedan över det kokta vattnet och täck med en handduk och ställ kallt i 2 dygn.
3. Sila saften genom en handduk i ett durkslag eller genom en silställning.
4. Rör ned sockret och rör till det löst sig och häll upp på rengjorda flaskor.
5. Förvara i kyl, eller i frys vid längre förvaring eftersom den inte är kokt och inte håller så länge.
Tack för ditt fina inlägg hos mig. Jag tycker du också har en jättefin blogg. Receptet på rabarbersaften har jag också sett hos Remsan. Jag måste verkligen prova det. Älskar rabarbersaft! ;.)
Sommar!!! Älskar rabarbersaft. Min underbara sambo gjorde dessamma nu i helgen, tillsammans med en jättegod rabarberkaka! Mmmmmm:)
Trevlig sommar!
Kram
Råbert
Visst blir den god! Vi sörplar i oss en hel del av saften under en sommar :-)
Så gott och visst är det sommar!
Väldigt somrigt och gott!
Jag får så starka barndomsminnen av just rabarbersaft. Min mormor brukade koka det när hon var på besök. Tack för inspirationen!
Har precis gjort en omgång och oj så god och läskande!!
Så god att jag var tvungen ta och ge bort saftflaskorna! Får göra mera - det var ju så enkelt :) tack för receptet och en härligt inspirerande blogg!
Hittade din blogg idag just när jag tänkte göra rårörd rabarbersaft och fick receptet på köpet! Fin blogg Karin!