Kycklingballotine med manchego och spenat, saltrostad potatis, mangosalsa och het paprikasås

 
 
 

Nu är det tävling på gång här och sånt triggar igång mig som vanligt, jättekul! Nu har jag testlagat några gånger, vänner  har smakat och tyckt till och nu är jag faktiskt nöjd med min rätt och smakerna passar fint ihop. Inget innovativt och jättenytt direkt men såsen blev suuuperdupergod! Jag fick ett inspirationspaket på posten som var färgglatt som bara den och då blev det en färgglad rätt också. Jag råkar veta att jag är katten bland hermelinerna i den här tävlingen (kryllar av proffs) och har självinsikt nog att veta hur jag ligger till men vi som tävlar ska träffas i Stockholm om några veckor och laga mat på Restaurangakademin med en duktig kock och det känns som högsta vinsten för mig! Vi är några bloggare som fick i uppgift att skapa en rätt till Cono Sur vinerna, Bicicleta Gewurztraminer  och Organic Sauvignon CarmenereCabernet min rätt passar bäst till det vita så nu ska jag klura på någon rätt till det röda.........har en lammbog i frysen......
 
 

KYCKLINGBALLOTINE MED MANCHEGO OCH SPENAT, SALTROSTAD POTATIS, MANGOSALSA OCH HET PAPRIKASÅS  4 port

 

3-4 st kycklingfiléer ,ca 800g

100g riven manchegoost

20g färsk spenat

salt och nymalen vitpeppar

smör till stekning

 

 

MANGOSALSA

1 mogen mango

300g körsbärstomater

2 msk finhackad rödlök

1/2 dl hackad koriander eller persilja

1,5 lime, saften av dem

1 msk honung

 1 nypa chiliflakes

salt och nymalen svartpeppar

 

 

PAPRIKASÅS

2 stora röda paprikor

3 schalottenlökar

1 klyfta vitlök

1,5 dl Cono Sur  Bicicleta Gewurztstraminer

2 msk koncentrerad  kycklingfond

1 tsk sambal oelek eller färsk finhackad chili

1 dl creme fraiche 34%

2 msk olivolja

 

 

SALTROSTAD POTATIS

1 kg potatis

½ dl olivolja

2 msk flingsalt

 

1. Grilla paprikorna till såsen i en ugnsform tills de är svartbubbliga runt om och lägg dem i en plastlåda med lock. Ta bort skal och kärnor när de kallnat och skär i bitar.



2. Banka ut kycklingfileérna i en plastpåse med t.ex en tung kastrull så de blir tunna.
Lägg varje filé på tre lager plastfolie, krydda och lägg på spenat och riven manchego.
Rulla ihop med hjälp av plastfolien till en tajt rulle och snurra ihop ändarna till en korv.
Rulla sedan in varje rulle i aluminiumfolie och koka dessa i vatten i ca15 minuter.


3. Blanda potatisen ( skalet på) med olivolja och salt och kör i ugnen på 225 grader tills de fått en krispig yta.



4. Dela mangon, tomater och gurka i bitar tillsammans med finhackad rödlök och koriander.
Ringla över olja, limesaft, chili, honung och kryddor och låt den stå och dra en stund.
Smaka av så det blir en bra balans av smakerna.



5. Fräs den grillade paprikan i olja i stekpannan några minuter med finhackad schalottenlök, sambal oelek och vitlök, det ska inte få någon färg.
Tippa sedan i vin och kycklingfond och låt allt koka ihop tills det återstår ca 1dl vätska.
Mixa allt och passera sedan genom en sil ner i en kastrull.
Tillsätt creme fraiche och låt såsen koka upp.
Smaka av med salt och peppar.



6. När kycklingen svalnat något ta bort folie (spar buljongen till såsen) och stek rullarna i smör tills de fått härlig färg och skär sedan i bitar.



7. Severa kycklingen med den saltbakade potatisen, salsan och den heta såsen och såklart ett glas Cono Sur Bicicleta Gewurtztraminer!


#conosurswe

 

 

 

 

 

 

 

 
Trackback
RSS 2.0