Frusen cheesecake med lemoncurd och hallon
En bedrövligt dålig bild på en fantastiskt god tårta får ni av mig såhär på fredagskvällen! Lättsam efterrätt det här som kan göras långt i förväg och sedan bara garneras med bär innan man ska äta den. Jag gjorde 1,5 sats av botten och glassen för jag gillar när det är höjd på grejerna, alternativt att man tar en mindre form då.
Ta de bär eller frukter du gillar och kom ihåg att cheesecaken ska vara mjuk och halvtinad innan du serverar den för då smakar den mest och bäst!
FRYSEN CHEESECAKE med lemoncurd och hallon
180 g ca. 12 digestivekex
75 g smält smör
FYLLNING
250 g färskost, naturell smak typ philadelphiaost
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver.
1 tsk rivet skal från citron
2 dl vispgrädde
LEMONCURD
2 små citroner
2 ägg
4 dl florsocker
75 g smör
TOPPING
Hallon, blåbär eller jordgubbar
1. Smöra formen eller lägg ett bakplåtspapper i en springform.
2. Mixa kexen tillsammans med det smälta smöret och tryck ut smeten i botten på en vanlig pajform eller en form med löstagbar kant. Ställ svalt.
3.Tvätta citronerna och riv det yttersta skalet fint, spara en tesked av raspet till fyllningen.
4. Pressa 1 dl saft ur citronerna.
5. Vispa samman alla ingredienserna till curden utom smöret och sjud sakta under omrörning tills den tjocknat.
6. Lägg ner smöret i blandningen och ta från värmen. Kyl krämen något och låt stå svalt gärna i vattenbad.
7. Vispa grädde och socker, det ska vara lättvispat men inte rinnigt, tillsätt osten och kör slätt.
8. Lägg lite av lemoncurden i formen över kexbotten och låt det stå svalt en stund.
9. Slå ostfyllningen i formen och ställ i frysen tills kakan stelnat helt.
10. Bred ut lemoncurd över den färdiga kakan och frys till den stelnat.
11. Ta fram tårtan 15-20 minuter innan den ska serveras och garnera med hallon eller andra bär.
Ja ingen har väl missat att jag är med i en recepttävling som Cono Sur och Spendrups arrangerar och sista dagen att rösta är nu på lördag och har ni inte redan gjort det så kolla in recepten och rösta!
Och här ser ni förresten min kycklingballotine med saltrostatd potatis, mangosalsa och het paprikasås :-))
Kommentarer
Postat av: JUNITJEJ
Vad det ser gott ut!
Postat av: Kerstin
Håller nog inte med om att bilden på cheesecaken är dålig. Jag blev iaf väldigt frestad av och tar gärna en bit;=) Hoppas att det går bra för dej i tävlingen och att du kommer vidare.
Svar:
Karin Walker
Postat av: Emmy
Stort grattis till semifinalplatsen!!! Kram!
Svar:
Karin Walker
Postat av: Mårtensson kök
Ja oss lyckas du minsann också fresta med cheesecake! Lemoncurd smakar så gott.
Och så hurrar vi får dej och din semifinalplats, stort grattis till dej!
Kramar
Svar:
Karin Walker
Trackback