Schlagerpizza
Idag har jag haft en härlig lördag! Körövning, promenad i solen och te hos Katri, planterat tomat, chili, thaibasilika och koriander, bakat pizza, ätit för mycket pizza och kollat på melodifestivalen. Ingen riktigt bra låt ikväll tyckte jag! Mitt dåliga samvete för dagen är att jag inte kollat på Fridas sista seriematch men pappan fick heja från mig.
Här får ni mitt universalrecept på vitt bröd som jag jag lovar är helt fritt från fibrer och nyttigheter men himlans gott ! Det funkar fint till lantbröd, fyllda bröd, runda bröd och pizza. Receptet kommer från en urgammal ica-kuriren och receptet är så lätt att man behöver bara läsa det en gång! Brödet är bara gott nybakat för det är inget fett i det men ibland duttar jag i lite olivolja.
PIZZA, ITALIENSKT LANTBRÖD
25g jäst
6 dl ljummet vatten
1 msk salt (eller lite mindre)
14-15 dl vetemjöl
(2msk olivolja)
Rör ut jästen i litet av vattnet och arbeta sedan ihop degen med elvisp och krokar. Ha bara i så mycket mjöl så att det släpper lite från kanten men så att den fortfarande är lite lös.
Pizza:
Låt degen jäsa i 30 minuter och dela sedan degen i 3 delar. Då räcker det till 3 plåtar om du vill ha lika tunn deg som jag. Olja plåtarna och tryck ut degen utan knådning och kavling.
Lägg fyllningen på bottnen och grädda pizzan på högsta möjliga värme och gärna på en plåt som redan är het.
Jag ska köpa en baksten som visst ska vara perfekt till pizza!
Lantbröd:
Baka ut till 2 ovala bröd och låt dom jäsa i 1 timme.
Grädda 15 minuter i 250°
Hoppsan här ska det ligga små körsbärstomater också! Jag gräddade bara bottnarna med tomatsås och ost och sedan toppade jag med kallrökt skinka, ruccola och tomat när de svalnat lite.
Här blev det en vanligt gräddad pizza med tomat, salami, oliver och ost.
Tomatsåsen kommer imorgon för nu ska jag sussa!
Här får ni mitt universalrecept på vitt bröd som jag jag lovar är helt fritt från fibrer och nyttigheter men himlans gott ! Det funkar fint till lantbröd, fyllda bröd, runda bröd och pizza. Receptet kommer från en urgammal ica-kuriren och receptet är så lätt att man behöver bara läsa det en gång! Brödet är bara gott nybakat för det är inget fett i det men ibland duttar jag i lite olivolja.
PIZZA, ITALIENSKT LANTBRÖD
25g jäst
6 dl ljummet vatten
1 msk salt (eller lite mindre)
14-15 dl vetemjöl
(2msk olivolja)
Rör ut jästen i litet av vattnet och arbeta sedan ihop degen med elvisp och krokar. Ha bara i så mycket mjöl så att det släpper lite från kanten men så att den fortfarande är lite lös.
Pizza:
Låt degen jäsa i 30 minuter och dela sedan degen i 3 delar. Då räcker det till 3 plåtar om du vill ha lika tunn deg som jag. Olja plåtarna och tryck ut degen utan knådning och kavling.
Lägg fyllningen på bottnen och grädda pizzan på högsta möjliga värme och gärna på en plåt som redan är het.
Jag ska köpa en baksten som visst ska vara perfekt till pizza!
Lantbröd:
Baka ut till 2 ovala bröd och låt dom jäsa i 1 timme.
Grädda 15 minuter i 250°
Hoppsan här ska det ligga små körsbärstomater också! Jag gräddade bara bottnarna med tomatsås och ost och sedan toppade jag med kallrökt skinka, ruccola och tomat när de svalnat lite.
Här blev det en vanligt gräddad pizza med tomat, salami, oliver och ost.
Tomatsåsen kommer imorgon för nu ska jag sussa!
Kommentarer
Postat av: Fredrik
Ojoj.. det är sådär en pizza ska se ut! Jag tror rucola och parmaskinka uppfanns för att läggas på pizza :) Det är förbaskat gott.
Postat av: Leila bakar...
kan inte mer än hålla med ovanstående inlägg...så ska en riktig schlagerpizza se ut ! Mumsigt!
Postat av: Jessica
Mmm, dom ser ju hur goda ut som helst, nu blev jag sugen på hemmagjord pizza ju.
Postat av: Karin W
Fredrik det kan bara vara så, degen var väl bara tallrik from the very beginning!?
Leila: Synd bara att man trycker i sig för mycket bara för att det är gott!
Jessica du får baka loss vettja!
Postat av: Fredrik
Mm, god tallrik :)
Postat av: mimmismat
mumsigt med pizza, ser jättegott ut!
Trackback