Vinbärskokta päron med kolasås och grädde



-Det var stenhårda päron sa dottern och då slog det mig att det kanske går att göra något gott av dom till efterrätt. Mamma hade ofta konserverade päron, kolasås och grädde till efterätt när jag var liten och det är så gott. Vinkokta päron? Nej jag är inte så vinförtjust. Lingonpäron? Näe inte det heller, men svartvinbärsaft skulle det funka?
Ja det testar jag!

VINBÄRSPÄRON
1 kg hårda päron
3 dl svartvinbärsaft
3 dl vatten
1/2 citron, saften av den
1 msk hela kardemummakapslar/1 tsk krossade
1 kanelstång eller varför inte 1 vaniljstång

Koka upp allt utom päronen.
Skala päronen och dela i halvor eller kvartar.
Låt dom koka mjuka i ca 15 minuter om dom är hårda.
Låt dom svalna i lagen.

KOLASÅS
1 dl socker
1 dl sirap
1,5 dl grädde
2 msk smör

Koka ihop allt tills såsen tjocknar på sig lite!

Servera päronen rumstempererade med vispad grädde och ljummen kolasås.

Ja hur blev efterätten då?
Vi vuxna tyckte det blev gott men ungdomarna gillade kolasåsen och grädden bäst!

Fläskfilé med bacon och kaprisvinägrett och till det en ostsås



Vi bjöd svärföräldrarna på middag idag och jag ville göra något nytt med fläskfilé. På tasteline hittade jag det här receptet som jag testade och det blev gott tyckte vi. Märks det att jag är inne i ett kaprisstim just nu? Ta soltorkade tomater och basilika istället för det har jag testat tidigare om du inte gillar de små godingarna. Konstig bild blev det och ingen snygg uppläggning heller men det vackra får bli en annan gång.
Av alla lata söndagar tar nog den här priset, trött som en tok och ingen ork till något vettigt ja bortsett från lite matlagning då. Kanske är det vår och solsken men behöver inte mera snö!

Svärmor viskade precis att jag skulle skriva hur jag gjorde såsen och då gör jag väl det!
Anledningen till ostsåsen var att det låg två små ostbitar i kylen som jag annars skulle smulat i mig. Av alla grönmögel jag ätit så vinner st Agur, mild och krämig och helt underbar. Mannen köpte den efter tips från grannen Hasse och den kommer han att köpa fler gånger!
Ingen bantarsås precis men vem bantar på en söndag?

OSTSÅS
2 dl buljong från köttet
2,5 dl creme fraiche 34%
2 dl grädde
150 g cambozola/st agurost
maizena om du vill ha tjockare sås

Koka upp vätskan och smula sedan i osten.
Skär bort kanterna på cambozolan så slipper du sila såsen som jag!
Låt såsen koka upp, ät och njut.....


Harissakyckling i en pastagratäng





Det blev ett konstigt namn på maten kanske?
Familjens utlåtande om dagens påhitt var: gott! Men efter prat hit och dit bytte vi körsbärstomater mot en gul paprika istället för det blev mycket tomatsmak ändå och den menlöza mozzarellan (köpte en färdigriven påse, never again!) mot en ost som smakar ost! Har du ingen harissapasta till marinaden så ta 2 msk chilisås, 1 klyfta vitlök och 2 tsk spiskummin så blir det också gott. Krydda upp tomatkrosset med någon chilikrydda och spiskummin.

HARISSAKYCKLINGGRATÄNG 3-4 port
900 g färska kycklingbitar med ben
marinad:
1 citron, saft och skal
2 tsk harissapasta
2 msk olivolja
1 tsk salt

Till gratängen:
3-4 portioner kokt pasta
1 gul paprika i småbitar
1 dl gröna oliver med vitlök
1 burk krossade tomater+2 tsk harissapasta
200 g riven ost med smak
färsk timjan

Lägg kycklingbitarna i en plastpåse och tippa i marinaden.
Låt den ligga där minst en halvtimme.
Lägg kycklingen och marinaden i en rymlig ugnsform och kör den i 200° i 25 minuter.
Koka under tiden pastan och förbered resten till gratängen.
Vrid upp ugnen till 250°.
Lägg pasta, paprika, oliver och tomater runt kycklingen och strö över osten.
Kör den i 10 minuter tills skinnet på kucklan blivit krispigt och osten fått färg.
Klipp över timjan eller något annat grönt!

Tro det eller ej men idag har jag tagit ner mina julgardiner! Jag saknar dom redan för jag trivs med mina röd och vitrutiga gardiner, det blir liksom varmt. Några frön har jag petat ner och det blev två sorters chili, koriander, citronbasilika och körsbärstomater. Pelargonerna har fått sig en klippning och nu är det bara att hålla tummarna att det gror och växer.
Hoppas ni har haft en skön lördag för det har jag!


Dammsugare



Jag fick lust att göra dammsugare för det har jag aldrig gjort, här blir det arraksbollar av mina misslyckade eller halvgamla kakor. De här kakorna har jag pysslat med i omgångar men de blev doppade i choklad nu i kväll. Tur hade jag för marsipanen räckte precis att täcka rullarna med. Receptet på marsipanen hittade jag här men kakdegen är det bara att göra på måfå. Nu har tjejerna och jag varit och kvällshandlat, bästa tiden är timmen före stängning, varför handlar man inte alltid då? Nu ska vi provsmaka (lögn för vi har redan tjuvsmakat de fulaste) dammsugarna och de pratar om film men det blir nog sova för mig som det känns.

Min kaksmet:
200g kaksmulor
100g smör
3 msk kako
1 msk vaniljsocker
1-2 msk romessens (smaka dig fram!)
några droppar bittermandelolja
2 nypor salt

Ja här blandade jag en övergräddad mjukkaka och några andra överblivna julkakor i matberedaren tillsammans med riktigt mjukt smör. Förresten så körde jag i 2 omgångar för det blev en aning trångt.
Smaka av med vanilj, rom, kakao och salt så du får den smak du vill ha.
Ställ smeten kallt och rulla sedan ut degen till rullar på typ 2 cm i diameter och långa som en ugnsplåt.
Låt rullarna kallna riktigt ev i frysen medan du kavlar marsipanen.

Marsipanen:
1/2 dl vatten
1 msk smör
2,5 msk vetemjöl
2 dl florsocker
300 g mandelmassa köpt eller hemgjord
karamellfärg

200g mörk choklad+3msk matolja

Sjud ihop vatten och smör och vispa sedan i mjölet.
Låt det sjuda kort tills smeten släpper kanten i kastrullen.
När smeten kallnat rör i florsockret, riven mandelmassa och färgdropparna.
Jag körde allt med kniven i matberedaren.
Dela sedan marsipanen i 4 bitar, gör rullar och kavla dom lika långa som degrullarna.
Bädda sedan in degrullarna i marsipanen och ställ dom kallt, dela sedan i bitar.
Smält chokladen, blanda i oljan och doppa ändarna i chokladen.



Nej det här är inte danska korvar! Jag som tänkte mig att dom skulle bli rosa och fina men det var i alla fall inget fel på smaken!

Älgrullader med pressad potatis




Wiehoo! Nu har Anna kommit hem och vi mötte henne vid tåget i eftermiddag. Syskonens plan var roliga partyhattar och tutor men dom "frös inne" och det kanske var lika bra det. Svärmor bjöd på välkommenhemmiddag och det var helt fantastiskt goda rullader som bara smälte i munnen. Jag har alltid lagt i ansjovis och lök i mina rullader men det har var snäppet godare!

Älgrullader 4 port
8-10 skivor innanlår eller annan stekbit
2 msk dijonsenap
2 rödlökar
2 saltgurkor
2 äpplen
8-10 skivor rimmat fläsk eller bacon
smör till stekning
3 dl viltfond
1 dl äppeljuice
1/2 dl ansjovisspad
vatten
3 dl grädde
1/2 tsk krossade enbär
salt och peppar

Stek löken i bitar.
Platta till köttet, krydda och lägg på senap, hackad lök, rivet äpple, gurka i småbitar och fläsket/baconet.
Rulla ihop till rullar och fäst med en tandpetare i varje.
Bryn rulladerna i smöret och lägg dom i en gryta.
Slå över fond, juice, ansjovisspad och vatten så det täcker köttet..
Låt allt puttra i 30-50 minuter tills köttet är mört.
Ta upp köttet och ta bort tandpetarna.
Tippa i grädden, låt såsen koka ihop och smaka av med kryddor
Red av såsen om du vill ha den tjockare.
Lägg tillbaka rulladerrna i såsen och servera med pressad potatis, kokta grönsaker och gelé.


Nu har Anna och Frida laddat upp med godis och en Beckfilm, det är dags för onsdagsmyyyyyys!

Bulgursallad med mango, tomat och paprika till lammkotletter



Ingen har väl missat att jag älskar mangosalsa? Nu kokade jag bulgur för att det skulle bli lite matigare och jag bryr mig inte det minsta att det är 20 grader kallt ute heller för jag ville ha sallad! 
Vill du hotta till nyttigheterna så hacka i vitlök och chili!

BULGURSALLAD 4pers
1,5 dl bulgur+3 dl vatten
3 tomater
1 mango
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten rödlök
1 kruka koriander
2 -3 msk olivolja
2 msk pressad citron
salt och svartpeppar

Koka bulgurn med en nypa salt eller buljong och låt den kallna.
Kärna ur tomater och mango och tärna alla grönsaker.
Blanda runt och smaka av med kryddor, hackad koriander, citron och olja.

ÖRTSÅS
2,5 dl creme fraiche 34%
torkad timjan
salt och vitpeppar

Jag ville ha en ganska neutral sås och det här enkla passade super till salladen (nästan för enkel att skriva känns det som)



MARINERADE LAMMKOTLETTER 1-2 port
3 dubbla kotletter
marinad:
2 msk olivolja
saften av 1/2 citron
1 klyfta vitlök
1 tsk torkad rosmarin
salt

Blanda marinaden och låt köttet ligga i den i ca 30 minuter.
Stek i smör några minuter på varje sida.

Hoppas att ni också haft en skön söndag för det har jag haft! Nu blir det till att ladda för kvällens OS och jag börjar inte jobba förrän 9.30 imorgon och det passar perfekt. Tror ni dom har pistmaskiner i Vancouver? Dom verkar vara bättre på puckelpister och hopp! 


Köttfärsrulle med bacon, champinjoner och ädelost



Nu är det svårt att hålla ögonen öppna så jag måste nog ut och gå en sväng fast det är kallt och blåser småspik. Nattens sömn kom aldrig och ingen avslappning eller varm mjölk hjälpte så det var bara att gilla läget. Efter några timmars kryp i benen kom jag på att jag drack lite kaffe hos Petter igår kvälloch det räckte kanske vad vet jag. Dagens middag fick jag inspiration  till hos Mimmi men jag fyllde rullen med bacon, svamp och ost istället.
Det blev min bästa "limpa" hittills!

KÖTTFÄRSRULLE
500 g köttfärs (älg tog jag)
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1/2 dl riven lök
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
rejält med nymalen vit och svartpeppar
Fyllning i rullen:
5-6 champinjoner i bitar
1 paket bacon
100 g mjuk ädelost på tub

Blanda allt till rullen utom färsen och låt det svälla en stund.
Blanda sedan i färsen och platta ut den till en rektangel, ca 1,5 cm tjock på ett bakplåtspapper.
Smeta ut osten mitt på rullen.
Fräs ihop bacon och svamp och lägg det på färsen.



Rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet.
Grädda i 175 ca 45 minuter.
Jag lät rullen vara i ugnen "ensam" i 15 minuter och spädde med en gnutta vatten och tog reda på den lilla buljongen till såsen. Potatisklyftor och en gnutta olja åkte sedan ner i teflonformen och de sista 5 minuterna drog jag på grillen på högsta heat! Nackdelen att lägga ner potatisen tillsammans är att den bästa såsbasen kokar in i potatisen men men den blir ju god......



CHAMPINJONSÅS när mannen köpt för mycket grädde
4-5 champinjoner
1 msk hackad lök
1 msk smör
1 dl buljong från rullen/vatten+tärning
3 dl grädde
1 tsk örtmix eller krydda av något slag blir gott
vitpeppar och salt

Jag köpte en laxmixkrydda från Tynderö när jag var till Strömmens mejeri och den passade perfekt i såsen.
Den innehåller ostronskivling, basilika, lök, chili, peppar, vitlök och örter och den är ingen direkt fiskkrydda tycker jag utan passar till massor.
Inga smakförstärkare i den påsen mina vänner men jag lovar att den smakar massor!


Smörgåstårta med räkor och kräftor



Idag fyller sonen 22 år, grattis grattis! Vi åkte till honom direkt efter jobbet och middagen blev smörgåstårta och mormor och farmor hade bakat bullar och kakor. Det var väldigt längesen jag gjorde smörgåstårta och det är inte det jag är bäst på i köket men den här är riktigt enkel när det bara är en sorts fyllning. Jag var rädd att det skulle bli lite "klet" och hade ingen mera creme fraiche så det var därför jag rörde i ph-ost. Eftersom jag inte är en fena på det här så kan jag berätta att det blev för mycket topping så tomaterna hamnade under räkorna, de mesta av mangon blev plock på sidan om, ägg, vindruvor, gurka och citron rymdes inte alls och det hade räckt med hälften av kräftrumporna! Men bortsett från det så slank den ner......

ENKEL SMÖRGÅSTÅRTA ca 10 port
2 fp polarkakor (stora halvmånar)
Fyllning:
5 dl creme fraiche 34%
2 dl majonäs
200 g philadelphiaost
2 burkar tonfisk
1 finhackad rödlök
1 dl hackad dill
salt och peppar
Garnering:
1 kg räkor med skal
2 burkar kräftstjärtar i lag (170gx2)
1 ask gula och röda körsbärstomater
2 mango
svart stenbitsrom
(ägg, gurka, citron)
1 kruka sallad
dillvippor


Låt tonfisken rinna av och blanda sedan ihop allt till fyllningen. 
Fördela kletet på varje brödkaka och även den översta.
Skala räkorna(det blir godast då:) och garnera sedan tårtan med det du gillar!

Heta räkor med saffransaioli

Kroppen fick sig en chock idag när jag tog på mig skidorna o0ch åkte en sväng på sjön i fina vädret. Frida lurade ut mig för ett tag sedan när det var -22 och då blev det en mycket kort sväng. Tänk att jag åkte så sakta och svettades så mycket!? Jag har så klena armmuskler och knas i nacken/axeln (en gammal "judoskada", ja jag var med en skolklass på judo och första lekens regel var att när man gjorde fel så skulle man göra kullerbyttor efter långsidan i lokalen, gissa vem som åkte ut först och fick kullerbytta och inte kunde röra sig på en vecka?! Samma person som började skriva en skadeanmälan men rev sönder blanketten vid raden:beskriv hur skadan gick till! Piiinsamt!) så stavar i sakta mak kommer att bli perfekt träning tror jag.
När jag var på sjön åkte mannen och handlade och jag beställde 2 nät med musslor men det fanns inga (snyft) så han köpte räkor istället. Jag testade att fräsa på en del av dom som omväxling och det blev gott tyckte jag och ungdomarna men inte mannen:vanliga är bäst! Jag har varit lite flitig och städat några köksskåp och gjorde många fynd både sånt som åkte i komposten och sånt jag glömt att jag har, några saffranspåsar blev överraskningen så en av dom hamnade i en sås/majjo till räkorna.

HETA RÄKOR
1/2 kg räkor med skal
1 liten lök
2 klyftor vitlök
2-3 tsk sambal
1 msk tomatpuré
1/2 dl olja
(en skvätt med vitt vin)
rökt salt med chili och koriander
färsk koriander/dill eller persilja är gott att strö över

Jag fräste vitlök och lök i oljan och pytsade i sambal och tomatpuré när löken var mjuk.
Snabbt i med räkor och en skvimp vin (om du har annars blir det gott ändå), koka upp snabbt och lägg sedan på ett serveringsfat.
Låt skyn följa med eller ha den vid sidan om i en skål.

Jag kunde inte bara ha i saffran utan det slank med både chili, citron och vitlök men det är bara att ta bort eller lägga till det man vill!

SAFFRANSAIOLI med chili och citron
2 klyftor vitlök
2 äggulor
1 påse saffran
2 msk citronsaft
1 tsk sambal
2 dl rapsolja
1-2 tsk honung
salt

Ta fram alla ingredienser så de är rumsvarma.
Mixa allt utom oljan med en stavmixer (vispa för hand går ju också om du vevar på bra).
Droppa sakta i oljan och kör tills det tjocknar.
Smaka av med salt och ev mer honung.

Nu ska jag kolla in melodifestivalen och äta geléhjärtan som vi fått av Frida!
Jag önskar att ni alla får en mysig Alla Hjärtans Dag!


Älggryta med rotsaker och svamp

Det här blev gårdagens middag här i huset och vi fick hjälp att äta den av våra Alnösläktingar som bromsade in på väg till fjällen. Hur kul som helst mitt i veckan sådär men de fick sova i ett småkyligt rum så jag hoppas dom inte blir kraxiga. Praktisk mat som jag gjorde kvällen innan så det var bara att koka pärer och tända ljus!
Ungefär det här åkte i grytan min:
ÄLGGRYTA
1 kg grytbitar
2 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri (150 g gissar jag)
3 klyftor vitlök
5-6 stora champinjoner i kvartar
10 små röda steklökar
1 paket bacon
kraftig buljong eller vatten + 2 tärningar
3 dl rödvin
2 msk tomatpuré
2 msk svartvinbärsaft/gelé
10-12 krossade enbär
1 tsk timjan
salt och peppar
smör och olja rtill stekning
maizena till redning
persilja eller något annat grönt

Jag brynte köttbitarna rejält och lät de puttra med buljong vin och kryddor i ca50 minuter.
Nu åkte rotsakerna i som jag delat i bitar, se till att späda med vätska så köttet är täckt.
Medan det fick puttra på brynte jag lök, svamp och bacon i en panna och det fick puttra med tills köttet var mört.
Jag redde av med lite maizena så såsen blev simmig och smakade av med mera kryddor.




SNABBGURKA
1 gurka i tunna skivor
1 dl vatten
1/2 dl socker
1-2 msk ättika
1 tsk salt
persilja eller koriander
 
Skiva gurkan och strö salt på den.
Pressa ner den i en skål eller burk och låt den ligga så medans du rör ihop lagen.
Smaka dig fram med ättikan fär det beror ju på om du har stark eller svag ättika.
Klipp i lite grönt och servera den till grytan.

Julklappen från Ånge Kommun passade perfekt på en bit baguette till grytan.
Ostarna kommer såklart från Strömmens gårdsmejeri!





Jag fick en award av snälla Therese och jag blev sååå glad men just nu klurar jag på några intressanta saker om mig själv och jag kan liksom inte komma på något alls...... skriver bara det jag tänker på just nu då.

♥Letar ofta efter min mobiltelefon samtidigt som jag pratar i den, virrpanna nr1!

♥Småskraj för djur, hundar och katter och så men gillar att titta på djur när det finns rejäla stängsel eller på tv! Jag tjatade till mig en hund när jag var 7 och den var rolig en vecka. Vilda djur i skogen har jag inga som helst problem med för man får ju just aldrig se några.

♥Har fortfarande mina julgardiner kvar i köket fast dom är bara röd och vitrutiga och såna kan man väl ha uppe till våren? Som ni förstår så är jag  ingen heminredningspysslare!

♥Har en dröm om att jobba med mat på något roligt sätt typ catering eller tänk i ett provkök eller bara experimentera med mat och smaker och ha betalt då förstås.

♥Skulle vilja odla mera spännande grönsaker och helst ha en hustomte som hjälper mig att rensa. Kanske dags att sätta tomatfrö snart?

♥Måste lukta överdrivet mycket på tvätten när jag viker den, ja vad tror ni tics eller tvångstanke?

♥ Försöker att inte tänka och fundera på mat hela tiden då jag är ledig men det funkar inte så bra..hm

♥Spelar folkmusik och sjunger i kör ibland, älskar dans (disco också men snart åldersgräns på det) men har blivit försoffad och sitter framför datorn istället, inte bra. Träningscykeln glor på mig när jag ligger i soffan!

JAG LÄSER SÅ HIMLA MÅNGA BLOGGAR SÅ JAG UTMANAR DEN SOM VILL HELT ENKELT!



Jordgubbssemifreddo med chokladmaränger och chokladsås

Glassen som vi tog till efterrätt gjorde jag för några dagar sedan så den var bara att plocka fram från frysen men den måste tina ett bra tag så den blir mjuk och krämig, vi hade för bråttom. Marängerna gjorde jag pyttigt små men då blev det många också. Här finns receptet men jag bytte ut hallonen i receptet mot frusna jordgubbar istället.







Jag var för långsam med kameran så det blev inget glasskort, just det vi åt vispad grädde och chokladsås till glassen också. Jag tror det är bra med en kaloribomb mitt i veckan!

CHOKLADSÅS
1 dl socker
1 dl kakao
1 dl vatten
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
en smörklick

Koka ihop allt utom vaniljsocker och smör.
När såsen tjocknat så ta den av plattan och smaka av med smör och vanilj.


Peters Cappuccinotårta



Nu är jag hemma efter en härlig helg i fjällen. Vi brukar ha otur med vädret på våra fjällträffar men i år var det precis tvärtom, solsken och härliga backar utan snöstorm! Fantastisk mat fick vi som vanligt och traditionen är fondue och jag hoppas att ingen ändrar på den för jag älskar det. Den här tårtan fick vi till efterrätt och den var jättegod! Jag skulle inte gillat den för typ 2 månader sedan eftersom den har kaffesmak men nu har jag ju samlat vuxenpoäng och faktiskt lärt mig att gilla just kaffe (ok jag vet att moccachino är en babyvariant på kaffe men ändå!)

PETERS CAPPUCCINOTÅRTA
Botten:
1 dl mandel
1/2 dl valnötter
3/4 dl strösocker
3 äggvitor
Fyllning:
3 äggulor
1/2 dl strösocker
1 msk snabbkaffepulver
2 msk hett vatten
1 msk konjak
3 dl grädde

1. Sätt ugnen på 200° och hacka mandel och nötter fint.
2. Vispa vitorna hårt och vispa sedan hastigt ner sockret.
3. Vänd ner mandeln i vispet och grädda smeten i en form med löstagbar kant i ca 15 minuter.
4. Medan botten kallnar vispar du gulor och socker fluffigt och rör sedan ner kaffet (vatten+pulver) och konjak.
5. Vispa  grädden hårt och vänd ner den i äggulevispet.
6. Lägg fyllningen på den kalla nötmarängen och garnera med kakao och riven choklad.
7. Låt tårtan frysa i minst 6 timmar och den ska sedan serveras en gnutta tinad.



 JAG ÄR MED OCH TÄVLAR OM JÄTTEFINA BAKGREJER HOS ÅSA, KOLLA IN HOS HENNE NI OCKSÅ!


Blåbärsmuffins och chokladmuffins



Frida och jag har bakat muffins efter middagen i dag som hon förresten lagade, suuuupergod korvstroganoff som bara hon får till. Tomatpuré, lök, grädde, mjölk och sambal kokar hon ihop med den stekta korven. Blåbärsmuffinsreceptet hittade jag hos Kardemummagumman och det var ett lätt och gott recept. Jag tänkte ha frosting på chokladmuffinsen också men det blev tillräckligt sött med chokladbitarna i smeten. Vi velade om vilken choklad vi skulle ha i så Frida hackade till slut lite av alla tre sorterna. Nu vet jag inte exakt hur många det blir på receptet för jag gjorde dubbel sats och använde både vanliga muffinsformar och små metallformar.

Chokladmuffins
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vete
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
100 g choklad i bitar, jag tog mörk, vit och nonstopchoklad

Vispa smör och socker flufsigt och vispa ner äggen ett i sänder.
Blanda allt det torra och rör ned det och mjölken.
Hacka chokladen och blanda runt den, klicka i små eller stora muffinsformar och grädda i 175° i 15-20 minuter.



Blåbärsmuffins
Likadant recept fast ta bara 1/2 dl mjölk och du vänder försiktigt ner 2 dl blåbär i smeten istället för kakao och chokladbitar!
Frosting
100g creme cheese
skalet av 1 citron
ev. karamellfärg
2,5 dl florsocker till tunn frosting men jag tippade i mycket mera för jag ville spritsa.



I helgen blir det fjällen med ett kompisgäng och jag vet att det blir mysigt och dessutom massor av god mat!Skidåkning hoppas jag på om det inte är för kallt eller snöstorm.
Trevlig helg mina läsare!


Pestomacka med salami

Här susar dagarna iväg som bara den och jag hänger knappt med. Vi har levt på rester de senaste dagarna och idag fick det bli en macka bara för Frida och mig. Jag har varit hos Kerstin och ätit ost och kex i eftermiddag så jag behövde egentligen ingen middag alls men en macka slinker alltid ner. Allt som behövdes var: formbröd, röd pesto, salami, cheddarost, smör och ett smörgåsjärn!

Nu får jag främmande snart så jag ska kasta på en kanna te och snoka i frysen om det finns någon kaka! 


RSS 2.0