Pasta carbonara

Nu har vi precis ätit den här pastan, enkelt, gott och klart på 10 minuter!
Jag tog tagliatelle men det passar med vilken pasta som helst.
pasta för 4
2 paket bacon
1,5 dl grädde+1 dl av kokspadet
1 äggula/portion
2 dl riven ost
svartpeppar, salt
örtkrydda om man vill
Koka pastan och stek under tiden bacon i småbitar.
Slå av nästan allt vatten och blanda i grädde, bacon och kryddor.
Blanda runt och servera på studs och kom ihåg mycket svartpeppar (jag pepprade efter fotot!)
Servera en äggula i varje tallrik
Ha en trevlig kväll nu ska jag ila iväg på ett möte!
Kommentarer
Postat av: Nadja
Carbonara är en av favoriträtterna bland alla pastarätter. Snabblagad men otrolig god!
Postat av: carolina
det där var min favoriträtt i yngre tonåren. men pappa gjorde alltid med rökt fläsk...mmm!
Postat av: Tina
Mums vilken höjdar rätt det här är!
Nästa gång jag gör det här blir det efter ditt recept! Ser himla smarrigt ut! :-)
Postat av: Karin W
Carolina det ska nog vara rökt fläsk i orginalreceptet fast jag har aldrig ätit det!
Trackback