Idag blir det "korvstrogga" med ris!
KORVSTROGANOFF
600g falukorv
2 lökar
1 dl tomatpure
1 msk sambal
2 dl buljong eller vatten + 1tärning
2,5 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk mjöl
salt och peppar
(persilja)
Strimla korven och stek den, hacka lök och låt den ramla ned i pannan och sist fräs runt tomatpurén.
Vispa ihop vätska och mjöl och låt allt puttra på.
Smaka av med kryddor och strö över något kryddgrönt om du har.
Infel fel på Korv Stroganoff! Det är ju urgott ju!!
Det är gott med korvstorgsanoff!
Falukorv är en sån sorts korv som ofta vill bli uppäten, och då passar ju stroganoff utmärkt ju! :-)
manvän imponerar på mig med korvstroganoff. det går alltid hem =) och hallonkaka för tusan ;)
Muums! Gott gott...
Mumma, va gott :-) Det tycker yngsta dottern med, och överraskade när hon fick välja mat på dagis till alla, och valde just: -Korvstroganoff. Fröknarna var nog lika förvånade dom över att många av barnen valde "husmans" och inte bara pizza, hamburgare och tacos (som förväntats). Bådar gott för framtiden, eller hur :-)
en av absoluta favvorätterna....tänk att alla gillar det så mycket.
Mums, vad gottigt ! Hade nog slängt i lite Sambal kanske för hetta .. Gillar stark mat :)
Yes, jag är en Sundsvallstjej :) Har du någon koppling hit ? :) Har du käkat på Tant Anci någon gång?
Härligt många som gillar falukorv fast den har lite dålig status!
Mona: Vad bra att det kommer fram andra "smaker" hos ungarna men det kanske är vi vuxna som påverkar en hel del också. Går jag till mig själv så har jag nog aldrig sagt-I kväll ska vi mysa med lite
falukorv! ha ha
Carro: Jag bor utanför Ånge och har bara läst om Tant Anci i tidningen men jag ska helt klart äta där någon gång. Jag hade sambal i min stroganoff för det gillar jag också!
Ha en härlig helg med dig Karin/ Kram Mimmi