Köttfärspaj
Fyll skalet med köttfärsröran.....
.....på med osttoppingen och skjuts in i ugnen!
Paj är inte det jag gör så ofta men visst är det gott ibland!
Jag vill gärna ha vitlökssås till pajen trots att den här blev saftig när jag toppade med ost och creme fraiche....kan aldrig bli för såsigt liksom ;-)
Hörrni det är snart helg igen?? Kanske man ska börja baka/laga lite eller göra något julgodis i helgen? Ska kolla runt om jag hittar något nytt och roligt men jag gissar att iaf maten på julbordet blir densamma traditionell som man är ;-)
Psssttt har du ätit tacos och har rester över så gör bara pajdegen och fyll med allt du har kvar.... ja utom grönsalladen och gurkan kanske ;-)
KÖTTFÄRSPAJ (28 cm pajform)
Degen:
200g smör
4 dl vetemjöl och liiite till
2-3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
Fyllning:
500g köttfärs (älgfärs
1 gulpaprika
1 röd paprika
1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
3 msk tomatpuré
2 msk soya
2 dl buljong
1/2-1 tsk salt
nymalen svartpeppar
Topping:
3 dl cremefraiche 34%
2,5 dl riven ost
Gott till: Vitlökssås (cremefraiche med riven vitlök och kryddor) grönsallad med tomater, lök och majs.
1. Blanda ihop pajdegen för hand eller med maskin och låt den vila kallt 30 min. Sätt ugnen på 175 grader!
2. Stek under tiden färs, lök, paprika och vitlök i en stekpanna, krydda.
3. Låt tomatpuré, soya och buljong puttra ihop med färsen några minuter till en fast röra.
4. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, nagga degen, tryck fast folie på kanten så pajdegen inte glider ner och förgrädda 10 minuter.
5. Fyll skalet med färsröran, blanda cremefraiche med ost och fördela på färsen, strö extra ost på toppen om du vill. Grädda i ca 30 minuter tills pajen fått färg!
Kommentarer
Postat av: Eleonora Adriana ♥
Åh mums!
Postat av: Lotta - en kaka i ugnen
Hej! Testade denna paj förra veckan och bjöd på och den blev så uppskattad! Riktigt rolig, för matpaj är inte min starka sida men den var så god! Så tack för ett superbra recept :) Jag rev ner fetaost i creme fraichen istället för vanlig ost, det funkade bra också. Gott nytt år!
Svar:
Karin Walker
Trackback