Ändå mera sås

Asiatisk sås att tippa över kött och grönsaker

2 gröna chilisar( eller flakes)
4 vitlöksklyftor
1 msk olja
5 msk mirin
3 msk risvinäger
1 msk palmsocker
5 dl vatten
1 svampbuljong(shitake tog jag)
2 msk maizenamjöl

Sedan gjorde jag en sås och slog över köttet och grönsakerna.
Hacka vitlök och chili och fräs den mjuk i olja.
Tippa i de övriga ingredienserna och mjölet utrört i lite av vattnet.
Låt det koka ihop och smaka  smaka smaka om du vill ha mera


Fetaröra

2 dl turkyoghurt
100 g fetaost
1/2-1 msk hackad grön och röd chili
salt och peppar

Riv fetan och blanda ihop röran med det övriga. Är gott utan chili också!


Fuskbea
5 dl creme fraiche 34%
1 dl vatten
2 köttbulj.tärn/fond
1 msk dragon i vinäger eller mindre mängd torkad

Koka upp vatten,buljong.
Tippa i CF och dragonen och låt såsen koka upp.
Går att servera både varm och kall.
Tack Ing-Marie i Östavall som bjöd på den igår!



Pepparrots sås

3 dl kraftig buljong
3 dl mjölk
4 msk mjöl
4 msk riven pepparrot
salt,nymald vitpeppar,sockernypa


Om du som jag gillar dillkött så gör jag ungefär så här.

Dillsås:

2 dl buljong (kraftig från köttet)
2 dl mjölk
2 msk mjöl
3 msk hackad dill
2 tsk ättiksprit, 24%
1 tsk strösocker
salt, vitpeppar

Klart att du kan skvimpa i lite grädde om du är sugen på det! Glöm aldrig att smaka. Jag gillar tunna såser så red mer om du vill.



Paprikasås till fågel, kött och mittemellan!

3 stora paprikabitar (ser ut som snackpaprikor, inlagda)                                              

3 vitlöksklyftor
1/2 kruka koriander
2 msk honung
3msk olivolja ungefär
salt och peppar

Jag körde paprika,vitlök, olivolja,koriander,honung, salt och peppar 
med mixerstaven och det blev supergott!


Kommentarer
Postat av: Anna

Paprikasåsen och lingonsåsen tycker jag låter supergoda! Tänkte göra kantarellpasta ikväll och då tror jag allt att jag ska blanda ned lite lingon :)

2008-08-22 @ 18:41:03
URL: http://dewdropia.blogg.se/
Postat av: KarinW

Paprikasåsen gjorde jag som ett experiment och den blev riktigt god. Kantarellpastan med lingon vill jag se sedan!

2008-08-22 @ 23:04:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0