Ingen jul utan Jansson....

....och ingen Jansson utan månlandare!
Min Jansson blir inte lika bra om jag inte har mormor Märtas gamla "vevmojäng" för strimlorna blir lite grövre och det gillar jag. Matberedaren kan slänga sig i väggen 2 gånger om året!
Jag hade en fundering att göra Mimmis Jansson men jag fegade ur och gjorde som jag alltid gjort (nu ångrar jag mig!)
Någon fin ansjovis kör inte jag med utan jag köper ansjoviskryddade sillfileér och jag säger som Pippi - Det blir så bra så! Nu har jag vägt och mätt  och ungefär det här hamnade i en form.

JANSSONS FRESTELSE
1 kg potatis
150 g ansjovis
1 stor lök
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl sillspad
små smörklickar
salt, vitpeppar

Skala /strimla potatis, skiva lök, dela ansjovisen, varva allt i en ugnsform och krydda lite.
Blanda vätskan och häll i formen.
Vill du ha ströbröd över så tar du det.
Gratinera i ugnen i ca 45 minuter i 200°.


Trackback
RSS 2.0