Jordgubbsmarmelad

Jag kände mig som en tjuv när jag sent igår kväll vid smög upp till "svärisarna"och plockade jordgubbar. Det var så här att jag hade en halv liter gubbar som skulle få sällskap av en halv liter till för jag ville koka marmelad.
Marmeladen provsmakade jag idag på en rostad macka med smör, riven fetaost och lite citrontimjan på.
Det var så gott så jag glömde direkt att jag borde dra ner på sötsaker och rostade en macka till hm.........

Karins tjuvmarmelad

1 liter jordgubbar
7 dl socker
saften av 1 lime eller 1/2 citron

Skiva gubbsen och koka med socker och limesaft i ca15 minuter.
Skumma koket och häll upp i heta rena burkar.
Bärsocker är säkert ändå bättre att använda om du vill ha en hård marmelad.



                   
                                     Typiska knyckarfingrar!
    

Kommentarer
Postat av: annamaria

Vad underbart det ser ut! Vilken morgon!

2008-07-29 @ 20:47:09
URL: http://annamariasmatblogg.blogspot.com
Postat av: Karin

Ja semestervädret kan man inte klaga på.

Nu ska jag titta in till dig för nu har du semestrat färdigt förstår jag!

2008-07-30 @ 19:18:59
Postat av: Kryddburken

Hihi!! Vilken härlig bild!

2008-07-30 @ 20:53:26
URL: http://kryddburken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0