Hallonkaka med vaniljglass
När jag tittade ner i frysen igår så såg jag att det fanns flera hallonsyltburkar där som jag missat. Nu blir ju inte sylten möglig i frysen så att det är bråttom att äta upp den men jag blev så himla sugen på hallonkaka.
Receptet är enkelt och här kommer det......
Receptet är enkelt och här kommer det......
Hallonkaka
150 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
3 1/2 dl vete
4 dl färska hallon med socker eller 3 dl hallonsylt
Vispa smör och socker och tippa sedan i ägget.
Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten.
Klicka ut smeten i en pajform och jämna till den.
Lägg sylten på men lämna en kant med bara deg runtom.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Servera med vaniljglass eller grädde,kakan ska vara lite "degig" i mitten.
.
Kommentarer
Postat av: Mia
Hallå!
Nu har jag kommit hem och scrollat runt!!!!!
Postat av: Karin
Men vad kul Mia, du är så himla välkommen.
Du får gärna tipsa mig om någon favoritmat/kaka!
Visst hade vi trevligt igår då?
Trackback