Godaste äppelpajen till många
Det här är pajen för dig som älskar mycket deg och smul och hatar krångel och kladd!
Receptet kommer från Anna Bergenströms bok "Annas pajer" .
Jag halverade receptet och gjorde den i en mellanstor ugnsform.
Vi åt den igår när Timrå vann över Frölunda. Gissa om det skreks i soffan?
Slottspaj
500 g smör
13 dl vetemjöl
3-3,5 dl socker
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
ca 2kg äpplen
1 dl socker
1-2 msk socker
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Häll det smälta smöret över och rör ihop degen.
Tryck ut ca 2/3 delar av degen i en långpanna.
Skala och dela äpplena i bitar och lägg på degen.
Strö över socker och kanel.
Smula över resten av degen över äpplena (jag tar i lite extra mjöl i smulet)
Grädda i 200-225 ° i 35-40 minuter.
Nu är det en ny tävling hos Sara och nu kan man vinna kryddor från Aromia.
Kolla in sidorna och var med och tävla!
Receptet kommer från Anna Bergenströms bok "Annas pajer" .
Jag halverade receptet och gjorde den i en mellanstor ugnsform.
Vi åt den igår när Timrå vann över Frölunda. Gissa om det skreks i soffan?
Slottspaj
500 g smör
13 dl vetemjöl
3-3,5 dl socker
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
ca 2kg äpplen
1 dl socker
1-2 msk socker
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Häll det smälta smöret över och rör ihop degen.
Tryck ut ca 2/3 delar av degen i en långpanna.
Skala och dela äpplena i bitar och lägg på degen.
Strö över socker och kanel.
Smula över resten av degen över äpplena (jag tar i lite extra mjöl i smulet)
Grädda i 200-225 ° i 35-40 minuter.
Nu är det en ny tävling hos Sara och nu kan man vinna kryddor från Aromia.
Kolla in sidorna och var med och tävla!
Kommentarer
Postat av: K
mums filibaba. Har faktiskt bakat idag, sommarkaka inte så passande namn när det är höst , men den var god ändå. Jag tycker om långpannekakor som det blir mycket av. Ps jag har tävling på min blogg, titta gärna in.
Ha det så gott!
Kram!
Postat av: Petra
Gillar Anna Bergenströms recept!
Trackback