Vi är i fjällen!
Japp nu är vi i Tänndalen och några timmar i backen med härlig snö och strålande sol har vi hunnit med. Allt går inte som vi planerat tyvärr för mannen måste åka hem redan imorgonkväll och jobba nästa vecka!
Middag blev vi bjudna på idag av Olle och Frida var med och fixade. Vi fick indisk mat, kofta kabab som är stora köttbullar i kryddig tomatsås, sallad med tomat, ruccola och mozzarella. Det var hur gott som helst och tänk när vi precis ätit klart var det bastutid för damer så disken kunde ju inte jag ta då!
Kofta Kabab
500g nötfärs
1 msk riven ingefära
1 stor vitlöksklyfta
1-2 gröna chilifrukter
1 tsk garam masala
1 dl ströbröd
1 stort ägg
1 tsk salt
Såsen
4 stora tomater
1-2 gröna chilifrukter
3 cm riven ingefära
5 msk matolja
2 tsk mald spiskummin
1 tsk gurkmeja
2 msk hackade sötmandlar/jordnötter
2 tsk paprikapulver
yoghurt till servering
1. Blanda ihop allt till köttbullarna och forma 12 stycken. Smaka er fram med chilin!
2. Mixa tomater, chili och ingefära med stavmixer eller matberedare.
3. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs kryddor och mandlar några sekunder. Tippa i tomatpurén och låt allt puttra ihop i ca 20 minuter.
4. Lägg i köttbullarna och låt dom koka med i ca. 15 minuter. Späd med vatten om det behövs och
garnera med citron och hackad chili.
Så här fint var det idag!
Middag blev vi bjudna på idag av Olle och Frida var med och fixade. Vi fick indisk mat, kofta kabab som är stora köttbullar i kryddig tomatsås, sallad med tomat, ruccola och mozzarella. Det var hur gott som helst och tänk när vi precis ätit klart var det bastutid för damer så disken kunde ju inte jag ta då!
Kofta Kabab
500g nötfärs
1 msk riven ingefära
1 stor vitlöksklyfta
1-2 gröna chilifrukter
1 tsk garam masala
1 dl ströbröd
1 stort ägg
1 tsk salt
Såsen
4 stora tomater
1-2 gröna chilifrukter
3 cm riven ingefära
5 msk matolja
2 tsk mald spiskummin
1 tsk gurkmeja
2 msk hackade sötmandlar/jordnötter
2 tsk paprikapulver
yoghurt till servering
1. Blanda ihop allt till köttbullarna och forma 12 stycken. Smaka er fram med chilin!
2. Mixa tomater, chili och ingefära med stavmixer eller matberedare.
3. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs kryddor och mandlar några sekunder. Tippa i tomatpurén och låt allt puttra ihop i ca 20 minuter.
4. Lägg i köttbullarna och låt dom koka med i ca. 15 minuter. Späd med vatten om det behövs och
garnera med citron och hackad chili.
Så här fint var det idag!
Trackback