3x kall sås
Här kommer några goda såser som vi fick tillsammans med fondue i helgen. Jag råkade googla på din sås Peter och såg att Werner Vögeli har petat ihop receptet till Operakällaren.
Den är helt fantastiskt god och passar till både kött, fisk och grönt, ja kyckling också!
OPERAKÄLLARENS NOBISSÅS 8-10 pers
2 ägg
2 msk rödvinsvinäger
5 dl neutral olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
21/2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
21/2 msk gräslök
Lägg äggen i kokande vatten och låt koka i 3 minuter.
Skrapa ur äggen och lägg dom i en mixer av något slag.
Droppa oljan och vinägern lite i taget samtidigt som du mixar.
När såsen tjocknat rör du ner senap, kryddor och vitlök.
CHILISÅS
1 paprika
1 lök
1,5 dl chilisås
tabasco
salt, peppar
Hacka paprika och lök så fint du kan.
Rör ned chilisås och kryddor.
Den här såsen passar perfekt till grillat kött också!
OSTSÅS
1,5 dl creme fraiche/gräddfil/youghurt
100g ädelost/gorgonzola
2 tsk konjak
salt, peppar
Riv eller smula osten och rör ihop med resten!
Den är helt fantastiskt god och passar till både kött, fisk och grönt, ja kyckling också!
OPERAKÄLLARENS NOBISSÅS 8-10 pers
2 ägg
2 msk rödvinsvinäger
5 dl neutral olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
21/2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
21/2 msk gräslök
Lägg äggen i kokande vatten och låt koka i 3 minuter.
Skrapa ur äggen och lägg dom i en mixer av något slag.
Droppa oljan och vinägern lite i taget samtidigt som du mixar.
När såsen tjocknat rör du ner senap, kryddor och vitlök.
CHILISÅS
1 paprika
1 lök
1,5 dl chilisås
tabasco
salt, peppar
Hacka paprika och lök så fint du kan.
Rör ned chilisås och kryddor.
Den här såsen passar perfekt till grillat kött också!
OSTSÅS
1,5 dl creme fraiche/gräddfil/youghurt
100g ädelost/gorgonzola
2 tsk konjak
salt, peppar
Riv eller smula osten och rör ihop med resten!
Kommentarer
Postat av: Daniel
Nobis får vi varje dag till salladen på lunchen :-) Sen heter hela våran koncern Nobis där ingår bla Operakällaren , stallmästargården mm.Med en våg och intresse kommer man väldigt långt I konditorköket Karin det ska du veta. Ha det bra mvh Daniel
Trackback