Tonfiskgryta med tittutärtor!
Känner ni igen er när man rycker i kyl, skafferi och frysdörrar för att komma på vad man ska ha till middag? Andra rycksvängen tror man att ...ja det kanske ramlat in något jag missade första gången. Jag stoppade in armen långt in i mitt röriga skafferi och fick tag på två konserver, så det blev en påhittad "burkmiddag" här hemma, inte så tokig faktiskt.
TONFISKGRYTA 2-3 port
1 burk tonfisk i olja(175g)
1 liten burk kikärtor (200g)
1 liten lök
1 dm purjolök
1 paprika
4 msk tomatpure
1-2 tsk sambal
saften av 1/2 citron
2 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 dl dill
salt, svartpeppar
Dela paprikan i bitar och hacka lök och purjo.
Fräs det mjukt i oljan från tonfisken.
Skölj kikärtorna och tippa i dom och tomatpurén och låt det fräsa lite.
Tippa i vatten och buljongtärning och låt det koka ihop någon minut.
Smaka av med citron, sambal och kryddor.
Lägg sist i tonfisk och dill och låt allt puttra en gnutta.
Smaka såklart en gång till!
Jag kunde inte bestämma om jag skulle koka ris eller dinkelcouscous så det fick bli lite av varje.
Dinkeln blev ingen hit, så nära sågspån man kan komma! Jag försökte med kryddor och citron och hej och hå men det smakade damm ändå.
Pasta eller ris blir bäst.
Ikväll blir det Nostalgidans i Erikslund, Perikles spelar och det kommer att bli kanonbra men det känns mest pirrigt eftersom jag kommit av mig i danssvängen.
TONFISKGRYTA 2-3 port
1 burk tonfisk i olja(175g)
1 liten burk kikärtor (200g)
1 liten lök
1 dm purjolök
1 paprika
4 msk tomatpure
1-2 tsk sambal
saften av 1/2 citron
2 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 dl dill
salt, svartpeppar
Dela paprikan i bitar och hacka lök och purjo.
Fräs det mjukt i oljan från tonfisken.
Skölj kikärtorna och tippa i dom och tomatpurén och låt det fräsa lite.
Tippa i vatten och buljongtärning och låt det koka ihop någon minut.
Smaka av med citron, sambal och kryddor.
Lägg sist i tonfisk och dill och låt allt puttra en gnutta.
Smaka såklart en gång till!
Jag kunde inte bestämma om jag skulle koka ris eller dinkelcouscous så det fick bli lite av varje.
Dinkeln blev ingen hit, så nära sågspån man kan komma! Jag försökte med kryddor och citron och hej och hå men det smakade damm ändå.
Pasta eller ris blir bäst.
Ikväll blir det Nostalgidans i Erikslund, Perikles spelar och det kommer att bli kanonbra men det känns mest pirrigt eftersom jag kommit av mig i danssvängen.
Kommentarer
Postat av: Semlanmaria
Åh! Perikles får vekligen hjärnan att minnas tillbaka! Hoppas du får trevligt!
Postat av: Helena
Hej =) Det låter bra att du ska kika in igen =) Verkar hitta goda recept här också, så jag får nog göra detsamma =) Ha en bra helg!
Postat av: Karin W
Semlanmaria det var riktigt bra dans men det känns att man lever idag, har något fel i ljumskarna som inte ger sig.
Postat av: maria
Jag har oxå provat dinkelcouscous o det var verkligen ingen höjdare.
Postat av: Helena
Åh, vad roligt att hitta hit! Jag letar alltid nya recept, här verkar finnas hur mycket gott som helst/ Helena
Postat av: Karin W
Maria då är det inte bara mina smaklökar som det är fel på. De åkte i soporna! Kanske de skulle passa i en sallad med mycket gott och en dressing över.
Helena du är så välkommen! Jag kikar in till dig och jag anar vad du bloggar om!
Trackback