Pytt i panna inte pytonpanna
Pytt i panna gör jag så gott som aldrig fast det är en perfekt resträtt. Ingen av ungarna gillar köpt pytt eller som de sa pytonpanna. Det kan hänga ihop med att de åt det för ofta under en period när de var små då jag jobbade och mannen lagade mat.....
Nu råstekte jag potatis och morötter i rejält med smör och när det var mjukt åkte övriga små korv och skinksnuttar i och en näve färdiga köttbullar. Ja jag har faktiskt det i frysen som nödproviant, helt ok för mig med de frysta (vaccade klarar jag inte ) om man inte snålar med smör och kryddor!
Pytt är så gott, dock en sån rätt som görs alldeles för sällan här hemma.
Raita har jag aldrig hört talas om tidigare men det låter ju riktigt gott, googlade på det och hittade en massa olika varianter, men jag blev riktigt nyfiken på din variant.
Hoppas söndagen varit bra!
Det är det som är så bra med att ha rester.. pytt i panna så himla gott och så med rödbetor till.. mums fillibabba:-) Råstekt är ett alldeles utmärkt alternativ.
Japp, jag håller med, pytt är ju så gott och det speciellt hemmagjord. Vi föredrar att ha stekt ägg till och lite rödbetor skadar aldrig.
Nadja
Håller med om att de färdigköpta pyttipannorna inte är mycket att hurra för.
Har också alltid djupfrysta köttbullar i frysen. När lunchlådan är tom och den måste fyllas är det så smidigt att bara steka upp lite köttbullar och göra pasta eller bulgur till.
Jessica:För det mesta är det morot och gurka i raitan men i den jag gjort är det både lök och tomat också, mums!
Pialotta råstekt blir godare liksom krispigare!
Nadja jag gör oftare pytt med ris för vi äter för lite potatis i den här familjen fast det är gott, konstigt!
Millan det är perfekt som räddare i nöden, ja köttbullarna alltså!
Jag gillar också pyttipanna men jag undviker den köpta varianten av samma anledning. Pappa "lagade" alltid det, blodpudding eller fiskpinnar och mos när vi var små, "ryser" jag hatade verkligen den där pytt i pannan!