Naanbröd
Köttfärsröran och "plocket" bloggar jag om i morgon för nu är mina ögonlock tunga.
Naanbröd
7,5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl naturell yoghurt
2 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk socker
1/2 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst
ev. frön jag tog kalunjifrön och vallmofrön
1. Lägg mjölet i en bunke. Ljumma mjölken. Vispa ägget i en skål och blanda i yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och1/2 dl av mjölken.
2.Häll blandningen över mjölet och knåda ihop en deg tillsammans med resten av mjölken. Knåda tills degen är smidig och inte kladdar.
3. Pensla degen med lite olja och låt den jäsa under en fuktig duk i 2,5 timme.
4. Sätt ugnen på grill och högsta värme.
5. Knåda degen och dela den i 6 delar. Platta ut och dra den till droppformade kakor och låt de jäsa på oljad plåt i 20 minuter.
6. Pensla bröden med vatten och strö ev. över frön eller någon krydda. Grädda högt och hett i några minuter tills bröden bubblar upp och blir bruna.
Ja visst ser det ut som musskit men det är kalonjifrön!
Naanbröd är magiskt det gjorde jag för ett tag sedan så gott. Jag önskar dig en trevlig helg mvh Daniel
Haha, du e rolig du! Musskit, trodde det var vallmo.
Ha en fin helg,
Nadja
hahaha musskit!
Indiskt är alltid gott!:)
Vilka fina bröd du bakat. Jag älskar Naanbröd till indiskt. Vi brukar pensla med smör och vitlök ibland, det blir extra smarrigt.
Ha en jätteskön helg/Mimmi
Har bara ätit Naanbröd på restaurang, det var oerhört gott :) Med vitlökssmör ..
Mat blir smarrigare att äta tycker jag om man får kladda lite å plocka på sig :P hihi
Hoppas ni får en trevlig helg !
Daniel tack detsamma till dig!
Nadja ha det bra i helgen du också!
Marias kakburk: Håller med och tänk om man fick resa dit och äta.......
Mimmi jag funderade på smör för visst är bröden på indiska resturanger penslade och kryddade? Måste bara bli ändå godare.
Ha det bra du också!
Carro: Har du ätit på Tandoori house? Det var längesen för mig men jag glömmer inte hur gott det var.
Sköt om dig!