Kolarutor med hasselnötter, typ paj för sockerråttor!
KAKBOTTEN
2,5 dl hasselnötter
5 dl vetemjöl (ta inte fullt så mycket)
2,5 dl farinsocker
115g smör
Rör ihop smör, mjöl och socker till en smulblandning.
Smörj en form 30x20 och tryck ut smulet i den.
Hacka nötterna grovt och lägg dom på degen.
KOLATÄCKE
115g smör
1 1/4 dl farinsocker
Koka ihop smör och socker på svag värme till en kolasmet i 1 min, rör hela tiden ( jag skvimpade i pyttelite grädde oxå).
Häll/droppa försiktigt kolan över nötterna.
Grädda kakan i 180° i ca 20 minuter .
200g CHOKLAD i bitar lägger du på den varma kakan. När den smält så gör mönster med en gaffel. Jag tog olika sorters choklad, både mörk, ljus och vit , det kallas hopskrap!
Jag delade kakan/pajen i bitar när den svalnat lite och chokladen fortfarande var mjuk. Botten var hård så jag fick ta i lite!
åh den såg mumsig ut :D
Jisses, vad gott det ser ut!
Var kommer du att jobba till hösten? Vet du det?
KraM
Carro det var receptet jag fick av dig!
Semlanmaria jag vet inget men jag har önskat köket på Nyckelpigan och fritids där på em. Händer det något med din tjänst då?
ååh vad fina och goda de ser ut! :D
Oh, Tant Anci ! :) Hoppas ni gillade maten där, det är jag dock nästan säker på !
De såg då väldans smarriga ut :)
Hoppas ni får en trevlig lördagskväll !
Oj oj oj, dessa är superfarliga för figuren men kan tänka mig att de är såå goda.
Må så gott!
Nadja
Oj yamii.. sånt gillar jag! :D
Filibabba: De var föööör söta så där så det drar ihop sig i munnen!
Carro: Tant Anci hade supergod sallad!Får tacka dig för att du tipsat om det stället!
Nadja jag tror att tandläkarn får mycket att göra! Jag ska försöka snickra om receptet, det måste gå fint!
Nette du kommer att få en sockerchock! Men om man gör små bitar så är den ok!
Ojojoj vad gott det ser ut! Choklad! :D