Maries vegetariska lasagne
Om du vill smaka världens godaste lasagne så ska du göra den här! Receptet har hon fått av Göran Månsson men jag kallar den för Maries ändå. Hon bjöd hem jobbargänget från Nyckelpigan på värsta godaste maten idag och före det handlade vi oss halvpanka på DollarStore i Sveg. Till Sveg har jag bara varit en gång tidigare på hockeycup och då höll jag på att frysa häcken av mig men det problemet fanns inte på Dollar! Tänk vad mycket bra och billigt man kan hitta som är svårt att leva utan.
Maries (och Henkes förstås) hem är så fint, mysigt, varmt, hemvävt, gammaldags och modernt så det måste upplevas!
Sydda hjärtan med våra namn på hade hon gjort till bordsplacering. Ja om jag så började med något liknande nu på stört så skulle det inte ens bli klart till nästa jul!
MARIES VEGGOLASAGNE
250 g lasagneplattor
Ostsås som vispas ihop kall:
5 dl mjölk
5 dl creme fraiche 34%
200 g chevré
Grönsakssås:
1/2 aubergine
1 lök
500g bladspenat
2 klyftor vitlök
1 liten burk soltorkade tomater
1 burk krossade tomater
olja
salt och peppar
Dela aubergine, lök och vitlök i småbitar och fräs det mjukt i olja.
Låt spenat och soltorkade tomater fräsa med, krydda rejält.
Tippa i tomatkrosset och låt såsen puttra en gnutta.
Varva de båda såserna med lasagneplattorna och gratinera i varm ugn tills det är klart! (ja vi hugger till med 200°i 35-45 minuter, har du färska plattor räcker det säkert med 20 minuter)
En härlig greksallad, gott hembakt lantbröd och marinerade kronärtskockor lyfte allt till ännu högre höjder!
Nu ska jag stryka mina rödrutiga köksgardiner och kolla på Dansbandskampen för där snurrar snart min syster och hennes Tommy runt på dansgolvet.
Tack mina vänner för en mysig lördag! Oj jag glömde efterrätten men den kommer imorgon......
Härligt! För ett tag sen åt jag en supergod vegetarisk lasagne men har inte lyckats återskapa den än, Får ta och prova detta recept :)
Det där såg ju både gott och festligt ut! Fantastiskt fint bord. Den tjejen hon kan hon!!!!
En lasagne med chevre i, det låter som någonting i min smak. Fina bilder!
Tycker fröken Dill
Ha ha, skulle jag ha sytt på namnen så där så skulle jag ha varit klar till jul 2020 om jag har tur..
Jag och symaskinen är inte riktigt kompisar..
Brodera och virka däremot går jättebra..
vad mycket gott du ha lagt in, tror faktiskt att jag ska överraska gubben och göra chili con carne i veckan då kommer han bli jätteglad.
Ha det gott, alltid lika kul att hälsa på inne hos dig..
Kram
Therese