Thaisoppa med kyckling
Jag smaksatte ca 12 dl buljong med:
1-2 msk riven ingefära
2 klyftor riven vitlök
1 bit chili /chiliflakes
1 msk hackat citrongräs
2-4 msk fishsauce
1 lime, saften av den
honung
Det blir gott om du inte har citrongräs också och jag hade ingen färsk utan bara en burk konserverad.
Smaka av noga så du får rejäl smak av både syra, sötma, hetta och sälta. Jag använde inget salt alls utan det salta vill jag ha från fisksåsen.
De här grönsakerna fick koka i buljongen men ta det du har, paprika passar fint och frysta wokgrönsaker är inte heller fel om man har bråttom.
2 strimlade morötter
1/2 burk minimajs
4-5 färska champinjoner i bitar
1 dm strimlad purjo, en bit som är lite grön blir fint
1 paket snabbnudlar /äggnudlar
kycklingkött från skråvet
färsk koriander
Härliga igredinser!! Blev det smarrigt?
Ser jättegott ut! Jag älskar thaimat och det är alltid roligt med nya recept! Ha en bra kväll!
Jag beundrar ditt matengagemang och önskar verkligen att jag hade det intresset!!! ;-)
Jag har inte tagit fram skidorna riktigt än men det dröjer nog inte länge nu... hoppas jag!
Jag beundrar ditt matengagemang och önskar verkligen att jag hade det intresset!!! ;-)
Jag har inte tagit fram skidorna riktigt än men det dröjer nog inte länge nu... hoppas jag!
Ia: Ja det blev gott med alla smaker och hett av chilin!
Karin: Tack Karin!Ha det fint du också!
Semlanmaria: Jag beundrar all din träningsork! Måste komma igång med mer än promenader men det går inget vidare med ljumskarna.
Hej Karin, trevlig blogg du har, har precis hittat hit! Jag kommer absolut tillbaka :-)
Åh så gott, thai är aldrig fel!