Kinesiska revbensspjäll
Det blev en middag med de sista julbordsresterna idag och det är bra för nu är man nöjd på den maten. De här revbenen gillar jag men egentligen är dom godast som en ensamrätt eller på en kinesisk buffé. Första gången bjöd Eva Mörks svägerska Fang på de här spjällen, receptet är nog inte helt rätt men gott blev det ändå!
KINESISKA REVBENSSPJÄLL
1,5 kg revben
1 liter buljong
1 dl kinesisk soya
1 dl tomatpuré
4-6 cm färsk ingefära
2 chilifrukter eller torkade flakes
3 klyftor vitlök
5-6 stjärnanis
2 tsk sechuanpeppar
saften av 1/2 citron eller en skvimp vinäger
2-3 msk honung
1. Låt allt utom spjällen koka upp.
2. Dela spjällen i bitar och låt dom puttra i 1-1,5 timme tills dom är möra.
3. Puttra utan lock mot slutet så buljongen blir som en sås/glaze.
4. När spjällen är färdigkokta så grilla på dom hett och snabbt i ugnen så ytan blir krispig (dom är jättegoda om du hoppar över det också) Sila såsen om du ska servera den till!
5. Pensla med glazen eller häll den över eller bredvid spjällen när det är dags att äta dom.
6. Ris passar perfekt till om du inte ska ha dom på julbordet då.
Nu infaller "efterhelgenvila" i soffan med nya kakböcker och funderingar på goda efterrätter till nyårsafton.
Har ni några bra ideér?
Dom här revbensspjällen var mumsmumsmums!
Ja nu håller man på va mättad när det gäller julmaten. Vi åt upp revbenspjällen i söndags och det blev köttbullar och stuvade makaroner igår, skönt att slippa frysa in allt också.
Efterrätter ja du? inga ideér än så länge, sitter själv och funderar på vad vi ska hitta på.
Kram
Ser riktigt saftiga och goda ut :-). Hoppas julen var lyckad!
God fortsättning!
Låter riktigt smarriga och ser så där härligt klibbiga ut som revben ska göra.
Spjällen verkar supergoda!
Jag fick två jättefina kokböcker av bonusdottern i julklapp, har inte hunnit titta så mycket i dom ännu men det blir nog vad det lider.
Vår efterrätt till nyår blir att testa vår nyainköpta glassmaskin. Ska göra lite olika glass har jag tänkt.
Hoppas att ni haft en fin jul och att ni får ett riktigt gott slut OCH ett superbra 2011.
Ha det bra!
Carro:Ja men det är en speciell smak som inte alla gillar, fråga Frida:)!
Therese:Det ska bli semifreddo och chokladmousse har jag bestämt, enkelt och gott! Kram
Foodelicious:Allt har varit finfint här, tack detsamma till er!
Mårtensons kök:Ja sticky ribs ska det vara!
Märit:Vad kul med nya kokböcker, det älskar jag! Vi fick en glassmaskin förra året men den har inte blivit använd så många gånger. Såg en smarrig yoghurtglass med både hallon och blåbär som såg så god ut. Hoppas allt är bättre med sonen och att ni haft det bra i helgerna.
Gott nytt år till er!