Leilas senapsill




Hoppas ni alla haft en mysig julafton! Jag tog en lång sovmorgon idag eller rättare sagt läsmorgon med två nya kakböcker och en ny kokbok så förstår ni kanske. Här kommer en eftersläntarsill, trots att alla redan lagat färdigt julmaten så vill jag tipsa om den här goda sillen.
Det rasslar väl bara till nu så är det snart påskbord!

LEILAS SENAPSSILL
6 inlagda sillfileér/2-3 fp 5-minuterssill
1 dl creme fraiche
Senapsåsen:
1 dl senap
3 msk strösocker
2 msk vinäger
2,5 dl matolja
2 msk espressokaffe(starkt vanligt kaffe tog jag)
hackad dill
salt och peppar

1. Skär sillfileérna i bitar, låt den rinna av och blanda med creme fraiche.

2. Blanda ihop senapsåsen och rör ner den i sillen.

3. Låt gärna sillen dra i såsen några timmar-1 dygn innan ni ska äta den.

pssst...bilden är tagen innan creme fraichen hamnat i såsen.


Trackback
RSS 2.0