Chokladkokoskaka
I dag säger jag grattis gratis till mannen fast dagen snart är slut. Vi har firat med pizza och sallader på kebabhaket i Ånge och efter det fika med släkten här hemma. Den här kakan bjöd han sina jobbarpolare på i dag men tårtorna vi mumsat på bloggar jag om i morgon för nu har John Blund svept förbi här, ni vet han med sandsäcken!
CHOKLADKOKOSKAKA
4 ägg
5 dl socker
5 dl mjöl
1 dl kakao
4 tsk bakpulver
2 tsk vanilj
2 dl mjölk
150 g smällt smör
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Vispa ägg och socker.
Blanda alla torra saker.
Pytsa omväxlande i mjöl och mjölkblandningen i äggvispet.
Smörj en långpanna och banka runt lite mjöl.
Tippa sedan i smeten och grädda i 20 -25 minuter.
Topping
50 g smör
1 dl grädde
3 dl sirap (ibland byter jag lite av sirapen mot socker)
100g kokos
75g mörk blockchoklad
Låt allt utom chokladen koka ihop så att det blir lite "simmigt", ca 5 minuter.
Bred ut toppingen över kakan när den är gräddad .
Jag brukar ställa långpannan högt upp och dra på grillen tills toppingen fått färg.
Men det går inte att göra några längre utflykter för det bränns lätt.
När kakan svalnat lite så skär den i bitar.
Smält chokladen och ringla den över kakan.
Den här kakan går också under namnet "gruskaka" i den här familjen efter att jag tappat hela plåten upp och ner när den skulle säljas i fikakiosken på Alby IP, inte kul!
Gruskaka verkar spännande :)
Hej
Så mycket gott du har lagt in..
Såg att du ha gjort mums mums, kan berätta att jag fick receptet när barnen va små och gick på dagis.
Dagispersonalen sa att det va jätte enkelt, dom brukar minsann baka det med barnen på dagis och det brukar gå sååå bra..
Jag va ju alltså tvungen att pröva och kan meddela att det inte gick lika bra, fick slänga lånpannan i soporna, fick nämligen inte lös mums mumsen dom satt som sten, rena mordredskap...
Ja ja man kan inte lyckas jämt.
"gruskakan" såg god utoch, det som inte dödar det härdar ju sägs det, fniss...
Ha det gott
Jag har sett kakorna "live" och de såg jätteläckra ut. har skrivit ut receptet och ska prova till helgen.