Leilas mazarintårta
Den här tårtan bjöd Caroline på häromkvällen och receptet är hämtat från Leilas bok "A Piece of Cake".
MAZARINTÅRTA
150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 st ägg
0,5 dl vetemjöl
smör till formen
madelspån till formen
2 dl vispgrädde
1 l färska bär till garnering
florsocker att pudra på kakan vid servering
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.
4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.
5. Vispa grädden fluffig och bred ut den på kakanoch garnera med färska bär.
Kommentarer
Postat av: Jessica
Låter så god, en bit till eftermiddagskaffet hade inte varit fel.
Trackback