Leilas mazarintårta



Den här tårtan bjöd Caroline på häromkvällen och receptet är hämtat från Leilas bok "A Piece of Cake".

MAZARINTÅRTA
150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 st ägg
0,5 dl vetemjöl
smör till formen
madelspån till formen
2 dl vispgrädde
1 l färska bär till garnering
florsocker att pudra på kakan vid servering

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.

3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.

4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.

5. Vispa grädden fluffig och bred ut den på kakanoch garnera med färska bär.


Kommentarer
Postat av: Jessica

Låter så god, en bit till eftermiddagskaffet hade inte varit fel.

2010-03-31 @ 16:24:04
URL: http://hallonblabar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0