Ullas päronkaka



Den här kakan bjöd Ulla på när vi träffades förra veckan. Härlig mandelsmak mot päronen och en kaka runt som inte var för söt. Jag ska nog baka kakan själv någon dag och bjuda min mamma på,  hon kommer att älska den!

PÄRONKAKA
4-5 päron
4 bittermandlar
2 stora ägg
3/4 dl strösocker
2 dl creme fraiche
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 °.

Skala, kärna ur och klyfta päronen och lägg dom i en ugnsform.

Riv bittermandeln.

Vispa ägg och socker flufffigt och vispa i bittermandel, creme fraiche, mjöl och vaniljsocker.

Häll smeten över päronen och grädda i 30 minuter.

Låt kakan svalna och servera med grädde eller glass.


Kommentarer
Postat av: Jenny, Matlust

Mumsigt med päronkaka! =)

2010-05-03 @ 19:11:09
URL: http://matlust.bloggproffs.se
Postat av: Maria

Mmmm...gott! ...och vad härligt med tussilago!

Nu är våren här. Utanför mitt fönster blommar vitsipporna och träden börjar bli gröna.



2010-05-04 @ 07:27:35
Postat av: Malin.T

Spännande med päron i kakan,det har jag aldrig provat och gott med mandelsmaken,den här vill jag oxå prova.

Vilken härlig bild förresten :-)!

2010-05-04 @ 08:16:42
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Hanna

Mmm, den låter jättegod!

Jag måste verkligen ta och baka snart, min "bakrecept som måste provas"-hög bara växer och växer! =)

2010-05-04 @ 09:59:43
URL: http://hanneys.blogspot.com
Postat av: Fridas kök

Åh, så gott! Päron i kaka blir ju sällan fel och gott med mandel också. Den här får jag nog se till att baka snart. ;-)

2010-05-04 @ 10:56:55
URL: http://fridaskok.wordpress.com
Postat av: Karin

JENNY: Ja den var jättemumsig!



MARIA:Ja du har tur du som bor i "södern"! Kul och ses snart!



MALIN T:Ja jag har aldrig bakat med färska päron sådär!



HANNA:Ja ibland blir det sådär och jag minns knappt var jag sett recepten!



FRIDAS KÖK: Ja gillar man päron och mandel så är det klockrent!

2010-05-05 @ 20:11:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0