Frusen chokladtårta
Jag var på riktigt tårtbakarhumör häromdagen eller också låtsades jag bara eftersom jag fyller år idag och då vill man ju bjuda på tårta såklart! Jag såg någon på facebook som gjort den här och den verkade lätt och smarrig. Jag ändrade lite på fyllningen och plussade dit vaniljsocker, en gnutta salt och bytte mycket punch mot lite baileys.
TÅRTBOTTEN
1,5 dl (100g) hasselnötter
1,5 dl socker
4 äggvitor
1. Mal nötterna och blanda i sockret.
2. Vispa vitorna och vänd ner dom i nötblandningen.
3. Grädda i springform med bakplåtspapper, 200° i ca 20 minuter.
CHOKLADFYLLNING
4 äggulor
3 msk florsocker
1 dl starkt kaffe
100g mörk choklad
2 msk baileys eller något liknande
1 krm salt
2 msk vaniljsocker
3 dl grädde
1. Rör ihop gulor, florsocker och kaffe och sjud under vispning ihop det till en kräm.
2. Lägg i chokladen i bitar, låt den smälta och rör till en slät kräm.
3. Smaka av med likör, salt och vanilj.
4. Vispa grädden hårt och vänd ner den i den kalla krämen.
5. Lägg chokladkrämen på tårtbotten och lägg tårtan i frysen.
GARNERING
3 dl grädde
50 g mörk choklad eller hackade nötter
När du ska servera tårtan så ta upp den ca 30 minuter före och garnera med grädde och hackade nötter!
Ja hur smakade den nu då? Jag tycker att den ska kallas moccatårta för det blev en rejäl kaffesmak och den var heller inte så söt och chokladig som jag tänkt mig. Mina födelsedagsvänner tyckte inte som jag......nu blev jag sugen att göra en till och ändra lite mera......
Grattis Karin!
Vilken smarrig tårta!
Hoppas du får en bra vecka!
Ruth
Grattis i efterskott.
Tårtan ser riktigt god ut! :-)
/ Jenny
http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg
Grattis i efterskott! :)
RUTH:Tack snälla du och hoppas du får en toppenvecka också!
MATBLOGGEN: Tack så hemskt mycket!
EMELIE: Tack och bock!
Det är så fint med spets här ovanför! Och så blir jag glad när jag ser chokladtårtan med. :-)
Grattis i efterskott och den tårtan ser supergod ut :-)
Gott! Grattis i efterskott