Svartvinbärsglögg




Jag testade att koka glögg eftersom frysen är halvfull av svartvinbärssaft som ingen verkar dricka av.Jagförsökte apa efter Dufvenkroks chili och chokladglögg som är supergod och jag ska apa vidare för det blev ganska nära. Vill du bli varmare i kroppen så går det säkert fint att skvimpa i lite rödvin!

Svartvinbärsglögg
1 liter starkt blandad svartvinbärssaft
2 kanelstänger
1 msk kardemummakärnor med skal eller 1 tsk utan skal
8 nejlikor
1 liten bit torkad ingefära/färsk
1 tsk chili och kakaokrydda
1-2 msk citronsaft


1. Låt allt koka ihop i ca 10 minuter, smaka av om det behövs mera kryddor och låt glöggen sedan kallna och gärna dra över natten.

2. Sila och värm glöggen!

Trackback
RSS 2.0