Squashgratäng med ost




I helgen har vi varit i Sundsvall och hjälpt Anna att flytta, bra träning för mina muskellösa armar. Såklart hann vi med roligheter också hos släktingarna på Alnön med mys och god mat. Springa runt på Birsta City är ju alltid roligt när man börjar springa ....men det går fort över. Hur orkade man förr från morgon till kväll? (oj nu låter jag som Karin 85!)
Jag gjorde en gratäng till dagens kött och det går såklart att lägga i flera andra grönsaker med mera smak än squash men det blev rejäl smak av ost och sambal i alla fall.


SQUASHGRATÄNG
5hg squash
2 klyftor vitlök
4 dl grädde
3 dl riven ost med smak
1-2 tsk sambal, smaka dig fram
olja och smörklick till stekning
salt och peppar
örtkrydda eller något färskt grönt


1. Dela squashen i kuber eller skivor och stek i oljan/smöret, hett och snabbt!

2. Låt vitlöken fräsa med på slutet, krydda och lägg över i en ugnsform eller flera små portionsformar.

3. Blanda grädde, ost, sambal och kryddor och fördela det i formen/formarna.



4. Gratinera i ca 15 minuter på 200° tills gratängen fått färg.


Kommentarer
Postat av: Inga

Vad du kan Karin. Det är så roligt att gå in och titta på finn blogg. Härliga rätter och mycket gott!

2011-11-06 @ 19:09:59
Postat av: Leia ♥

Säkert gott :)

2011-11-06 @ 22:08:05
URL: http://leiabloggar.blogg.se/
Postat av: Lotta - en kaka i ugnen

Vad god den ser ut, och lite GI är det väl över den också?

2011-11-06 @ 22:45:02
URL: http://enkakaiugnen.bloggplatsen.se
Postat av: Katarina

Så gott det ser ut!

2011-11-07 @ 02:18:12
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Karin

INGA: Tack snälla du! jag blir så glad att du tittar in till mig!



LEIA:Japp vi tyckte det!



LOTTA:Ja det har du rätt i, GI rakt igenom faktiskt!



KATARINA: Ja den blev inte så tokig faktisk!

2011-11-07 @ 19:30:54
Postat av: Wesslantjej

Det där dåg ganska så super gott ut!!;)

2011-11-10 @ 18:59:02
URL: http://tjejenochlivet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0